encamp

Sans exigeix un pla local de joventut per combatre “la xacra” de l'alcohol

El socialdemòcrata afirma que el de dissabte no és un fet puntual sinó “un problema real”

Sans exigeix un pla local de joventut per combatre “la xacra” de l'alcoholARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Una qüestió improrrogable.” Així veu el conseller del Partit Socialdemòcrata Joan Sans la problemàtica de l’alcoholització del jovent que dissabte a la nit va provocar que s’hagués de suspendre una activitat en el marc de l’Encamp Nit perquè una menor de 14 anys va patir un coma etílic. “Hem de tenir clar que tenim un problema que anem pror­rogant que és el debat de l’alcohol entre els joves”, afirma, i critica que “els responsables polítics han d’abordar aquesta problemàtica i no evadir-la com estan fent constantment”.

És per això que Sans exigeix que s’elabori el pla local de joventut i es creï una xarxa de treball per interactuar amb els col·lectius de joves de la parròquia. Segons Sans, els tècnics de Joventut només tenen recursos per organitzar activitats i no per treballar per la prevenció i eradicació d’aquesta “xacra” que, segons el conseller, afecta especialment Encamp, on els caps de setmana hi ha diversos punts que esdevenen de trobada on el jovent fa botellón. Segons apunta, “els tècnics de casa comuna fa molts anys que reclamen un pla local de joventut” que no arriba.

El socialdemòcrata critica que “aviat farà un any que es parla de la creació d’una xarxa per a àmbits com aquest” i encara no s’ha posat fil a l’agulla.

De fet, assegura que el pla local de joventut “no és ni un projecte de la majoria” i en aquesta línia exigeix que s’abordi definitivament. Sans lamenta que el de l’alcoholització prematura no és un problema puntual, “sinó que passa a cada festa”. “Mira si és puntual que es reprodueix”, etziba, alhora que insisteix que es tracta d’“un problema real” que succeeix sovint en punts com ara el Prat Gran.

Amb tot, va insistir a separar la problemàtica de les activitats que s’organitzen a la parròquia, com ara l’Encamp Nit que es va celebrar dissabte a la nit al Complex esportiu i sociocultural i que va comptar amb un ampli ventall de tallers esportius, que va tenir la participació de quasi mig miler de persones. Segons el conseller, la jornada “va ser un èxit” i “estava controlada” pel que fa a la seguretat.

tracking