Subministrament

L'hospital ha estat més de mig any connectat a l'aigua d'Andorra la Vella

La problemàtica va propiciar que es desfés l’embrancament provisional fet al juliol

L'hospital ha estat més de mig any connectat a l'aigua d'Andorra la VellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió d’eliminar la connexió provisional entre Andorra la Vella i l’hospital Nostra Senyora de Meritxell que es va anunciar dijous passat al ple celebrat a la capital no és casual. Segons van confirmar fonts dels dos comuns i de Capesa, la mesura es va aplicar després que es descobrís que el centre mèdic va seguir connectat a la xarxa d’aigua de la capital una vegada es van haver acabat els problemes de subministrament que van afectar Escaldes el juliol passat.

La connexió es va fer de manera provisional i en principi, des de Capesa, es va demanar a l’hospital que un cop normalitzada la situació tornés a subministrar-se d’aigua d’Escaldes. Fonts de Capesa van explicar que la llei fixa que és Escaldes qui ha d’assegurar el subministrament a l’hospital, perquè és la parròquia on està ubicat.

Els canvis a les dades de consum van alertar uns i altres. Capesa perquè durant dos trimestres i mig va veure com disminuïa el consum de l’equipament sense cap explicació prèvia. Andorra la Vella, en canvi, perquè es van adonar que seguia havent-hi consum malgrat que en principi la connexió ja no havia de funcionar. Així doncs, des de Capesa es va fer un requeriment a l’hospital perquè hi posés remei.

D’altra banda, la situació també va comportar una reunió entre els dos comuns afectats i es va decidir treure la connexió provisional. Els motius? Segons van confirmar fonts comunals, el tub “no garantia les condicions de subministrament com és degut i perquè el subministrament s’ha de fer des d’Escaldes”.

Amb tot, en cap cas s’ha desestimat el projecte per fer una connexió definitiva. L’obra no es farà a curt termini (la capital ja havia previst fins i tot una partida al pressupost), però sí que se segueix treballant per definir el projecte i establir el protocol a tres bandes que ha de detallar totes aquelles situacions d’urgència en què es pugui utilitzar l’embran­cament.

tracking