Comerciants del centre històric donen suport al bar L'Alternativa

Responsables de locals situats al centre històric se solidaritzen amb l’establiment afectat, que ja ha recollit mig miler de firmes

Comerciants del centre històric donen suport al bar L'AlternativaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Segueix la mobilització de suport al bar L’Alternativa de la plaça Guillemó, que està duent a terme una campanya de recollida de signatures per protestar contra les multes que rep per sorolls. Quan les firmes ja superen el mig miler, d’altres negocis del centre històric han volgut manifestar el seu suport a l’establiment. Critiquen l’actuació de la policia –que ha interposat cinc multes d’entre 200 i 300 euros al bar– i se solidaritzen amb el personal de l’establiment. Tal com posa de manifest Nazareno Maccarone, responsable del Bar Versalles situat just al costat de L’Alternativa, “300 euros pot ser el guany de tot un dia” i per tant considera “inacceptable” que es multi el negoci.

El mateix assegura Xavi Vara, responsable de la Birreria –cerveseria també situada al nucli antic que també ha rebut diversos avisos de la policia–, el qual destaca que “som locals molt petits que no ens podem permetre ni tindre personal de seguretat a fora ni rebre aquestes multes” perquè –recalca– “no rebem tanta quantitat de diners per poder assumir aquestes quantitats”. Més contundent s’expressa Pere Vilar­rasa, del restaurant que porta el seu nom a la plaça Guillemó, el qual considera que els responsables del negoci afectat “no haurien d’assumir cap més multa” ja que “fan el que marca la llei”, que és no fer soroll més enllà de la mitjanit.

Maccarone, del bar contigu, assegura que “no fan tant soroll com per molestar els veïns” i destaca que a la plaça el so ressona i que per tant des d’algun lloc es pot sentir més, fet que “no és culpa nostra”, remarca. Amb tot, veu arbitràries les multes ja que “el Versailles fa 60 anys que està obert i ningú li ha dit res”. Vara, de la seva banda, argumenta que “a l’estiu podem tindre obertes les terrasses fins a la una i a ells ja els avisaven a les deu de la nit”. “Trobo molt malament el que els fan, s’ha de donar una mica de marge als negocis”, diu.

Donar vida al nucli antic

Els comerciants subratllen la importància que hi hagi bars al centre històric. Vilarrasa apunta que és un establiment més que “dóna vida” al centre històric. “No és normal. Els que no estiguin contents que se’n vagin a la muntanya”, rebla. De la seva banda, Maccarone opina que “l’únic atractiu que té la plaça Guillemó són els bars” ja que “si no fos pels bars aquesta part estaria morta”. Tot i que entén que s’ha de respectar el descans dels veïns, considera que “s’ha de buscar la forma de poder seguir treballant i que els veïns hi estiguin conformes”.

tracking