Clam fora del comú perquè la majoria convoqui la reunió de poble

El PS es mostra “preocupat” per la falta de pressupost i considera que cal donar explicacions tot i no tenir clars els números

Clam fora del comú perquè la majoria convoqui la reunió de pobleFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fet que la majoria comunal de Sant Julià de Lòria encara no hagi anunciat quan es farà la reunió de poble que va prometre per donar a conèixer quina és la situació econòmica i financera del comú i de Naturlandia comença a molestar una part dels ciutadans de la parròquia. Consideren que encara que no hi hagi els números clars, els cònsols haurien d’informar de quina és la realitat a hores d’ara. “Quan vam estar al comú ja teníem sospites, per això no ens vam cansar de demanar informació, però sempre ens donaven llargues”, va explicar el coordinador del comitè parroquial del PS, Àlex Alís, que va assegurar que “com que ara no estem al comú també hem intentat tenir informació, però per ara no té informació ni el poble ni nosaltres”. I és que segons va explicar, van demanar una trobada amb el cònsol per la qual encara no han rebut resposta. Alís va afirmar que “estem en espera de la reunió de poble. S’hauria de fer per donar les explicacions oportunes del que s’ha trobat”.

En termes similars es va expressar l’exconseller comunal del PS, Rossend Areny. “Es van comprometre a una reunió de poble i no ha arribat. El que han de fer és convocar-la”, va afirmar Areny, que actualment està fora de la primera línia política i havent deixat, també, la militància a la formació socialdemòcrata.

En tots dos casos es mostren comprensius amb el fet que no es vulguin signar uns comptes que no són clars, però consideren que això no pot condicionar el fet que els ciutadans tenen dret a rebre informació. “Hi ha cert bloqueig a no aprovar els comptes, però entenc que el cònsol no vulgui singar un document que no està complet”, va explicar Areny, que va afegir: “crec que fa bé”. Des del seu punt de vista “no crec que hagin de carregar amb aquesta responsabilitat i, per tant, no signant potser obligaran algú de l’anterior corporació a donar explicacions o que finalment els organisme encarregats d’investigar es moguin”.

Des del PS, Alís va assegurar que “estem preocupats perquè no s’hagi aprovat la liquidació del 2015 i tampoc hi hagi pressupost”, però admetia, alhora, que “en part entenem que no ho vulguin aprovar perquè no ho veuen clar”. Així, va demanar que “s’hauria d’intentar aprovar un pressupost al més aviat possible” i si no s’aproven els comptes “com a mínim donar explicacions, dir el que hi ha i donar el balanç de Naturlandia perquè el comú n’és l’accionista majoritari”.

Rossend Areny, a més, no es va mostrar sorprès pel fet que vagin apareixent dubtes sobre la gestió econòmica de Naturlandia, com per exemple els diners que va gastar el parc procedents del comú i per als quals no hi ha comprovants que justifiquin les despeses. “Nosaltres no teníem accés a dades tant al detall, però suposo que en algun moment havia d’acabar sortint allò que alertàvem”, va manifestar.

En el cas del PS, es preveu tornar a demanar una reunió amb el cònsol per intentar obtenir explicacions i informació sobre la situació econòmica i financera si bé també resten en espera que es faci la reunió de poble.

tracking