El comú espera una resposta dels privats pel lloguer del Palau de Gel

El cònsol menor destaca que hi ha “un altre tarannà” i confia poder arribar a un acord

El comú espera una resposta dels privats pel lloguer del Palau de GelARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo i els propietaris dels terrenys on s’ubica el Palau de Gel segueixen negociant per renovar el contracte de lloguer. Segons va explicar el cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila, un cop passades les vacances d’estiu es reprendran els contactes. “Hem deixat passar l’estiu amb la nostra proposta sobre la taula i estem esperant resposta per part de la propietat”, va indicar, sense voler entrar en detalls assegurant que “no es pot avançar res” perquè s’està en plena negociació.

Amb tot, el cònsol es va mostrar optimista amb el resultat d’aquests nous contactes. “S’han tornat a obrir les converses i ara justament hi ha una sèrie de trobades pendents, però semblaria ser que hi ha bona predisposició per part de les dues parts de tirar-ho endavant”. I és que Palmitjavila va voler remarcar, especialment, el fet que s’han pogut reprendre les converses. “Hem retrobat les converses que s’havien mantingut anteriorment i hi ha un altre tarannà. Crec que es podrà arribar a un acord”, va exposar. Cal recordar que la negociació amb la família es va aturar a mitjans del 2015 després que cap de les propostes que es van posar sobre la taula prosperés, així que a proposta de la família propietària dels terrenys es van aturar les trobades en espera que passessin les eleccions comunals del desembre.

L’actual contracte de lloguer dels terrenys finalitza el 2020 i si les dues parts no arribessin a un acord els privats passarien a ser, també, els titulars de la instal·lació. El mes de juny passat el mateix Palmitjavila admetia que un dels punts que hi havia sobre la taula era el preu del lloguer, que actualment és de 25.000 euros. En aquell moment va explicar que la capacitat econòmica del comú condiciona les ofertes que es poden fer perquè “no podem hipotecar el comú”. Amb tot, també cal tenir present que el Palau necessita diverses inversions per renovar-lo que no es podran fer sense renovar el contracte.

tracking