Els comerciants del Pas preveuen augmentar la facturació aquest mes

Després d’un estiu que valoren fluix per la caiguda de visitants, els empresaris i botiguers auguren un increment de les vendes al setembre

Els comerciants del Pas preveuen augmentar la facturació aquest mesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants del Pas esperen que l’afluència de visitants millori aquest mes de setembre després d’un estiu que en general coincideixen a qualificar de fluix. Tot i que es tracta d’un mes habitualment amb menys trànsit de turistes, el fet que la facturació hagi davallat durant el juliol i l’agost i que al setembre el visitant que arriba a la població tendeixi a allargar la seva estada fa que els botiguers augurin una remuntada econòmica aquest mes. Així ho palesen els col·lectius d’empresaris i comerciants de la localitat encampadana, ja que “al setembre hi ha menys gent però té més poder adquisitiu”. Ho afirma el president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon. El vicepresident de l’entitat, Michel Serres, hi afegeix que els turistes del setembre “es queden més temps, es queden a dormir i gasten més”.

Es tracta majoritàriament de turistes francesos que estan jubilats i aprofiten per viatjar en temporada baixa. “A l’agost tenim molta gent però no gasta tant com al setembre, que ve i ja es queda tota la setmana”, exposa Serres, que posa de manifest que es tracta de gent que aprofita per marxar quan els néts ja han començat l’escola i ja no se n’han de fer càrrec. És per això que, tal com remarca Ramon, es tracta d’una previsió que de moment encara no s’està fent realitat, ja que el període lectiu encara no ha començat.

En aquesta mateixa línia s’expressa el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, que afirma que “normalment al setembre ve menys gent però és una clientela amb més diners” i que es queda durant més dies.

Estiu més fluix

Carrié assenyala que els turistes que acudeixen al Pas a l’estiu “es queden poques nits”. A l’estiu l’ocupació va ser lleugerament inferior a la de l’any passat per culpa de la baixada del turisme en l’àmbit europeu arran dels atemptats terroristes d’aquest any. Segons Carrié, mentre que al juliol la facturació va baixar un 10%, l’agost “ha estat aproximadament com l’any passat” en general si bé en alguns sectors s’ha notat més la baixada. És per això que espera una remuntada al setembre tot i tractar-se d’“un mes complicat”.

Segons precisa el portaveu dels empresaris, els supermercats de la població “han notat que ha vingut molta menys gent a l’agost”, així com els aparcaments, que han registrat menys estacionaments de vehicles. “Als pàrquings la situació ha afluixat, hi ha hagut menys entrades de cotxes”, indica. Pel que fa a les botigues, el diagnòstic és similar a l’agost de l’any passat, a diferència del juliol, quan les vendes van caure. Tant és així que Serres assegura que els comerços “a l’agost han treballat molt més” del que ho van fer al juliol.

tracking