La gestió del personal del comú enutja els grups de la minoria

PS i liberals mostren el seu desacord amb la contractació d’un assessor per elaborar l’organigrama dels treballadors

La gestió del personal del comú enutja els grups de la minoriaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gestió dels recursos humans del comú d’Encamp ha enfrontat majoria i oposició des de l’inici del mandat i ahir, en el consell de comú celebrat al Pas de la Casa, es va tornar a posar sobre la taula el malestar que tenen els consellers de la minoria sobre la qüestió. Durant el ple es va donar a conèixer la contractació d’un assessor que durant sis mesos treballarà per dissenyar l’organigrama definitiu de la corporació. Es tracta de la persona que ja havia ocupat el càrrc de cap del departament durant el mandat anterior. En aquest cas, se’l contracta com a càrrec de relació especial amb un salari de 2.000 euros al mes i una dedicació de 25 hores setmanals.

Liberals i socialdemòcrates, però, consideren que aquesta tasca es podria fer des del departament de Recursos Humans. “Dissentim de les formes en què s’ha fet i és una contractació discutida perquè el comú té els mitjans per fer-ho”, va manifestar en declaracions a la premsa la consellera de Liberals + Independents, Maribel Lafoz, que va assenyalar especialment el fet que “és algú que ja estava al capdavant de Recursos Humans en el mandat anterior i la manca de feina d’aleshores feia que no fos mereixedor de la nostra confiança”. Amb tot va fer un vot de confiança a la majoria i va assegurar que “prefereixo pensar en positiu i al setembre ens posarem a treballar per regularitzar-ho”.

Taula de treball

Més crítics van ser els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents. Joan Sans va anunciar que no participaran de la comissió de treball per col·laborar en el disseny del nou organigrama de personal. “Si no participem d’aquesta comissió és perquè considerem que al comú hi ha els recursos humans, els coneixements tècnics suficients i hi havia tot el nostre suport per destinar-hi les hores que calgués”, va explicar Joan Sans, que també va deixar clar que “no estem d’acord amb el fet que es contracti aquesta persona”. I de manera contundent va afirmar: “lamentem aquest tipus de política de contractacions d’assessors i assessorets a dit i a cop de talonari. Estem davant una gestió de mamandurria al departament de Recursos Humans”. En aquest sentit, a la minoria no va convèncer l’argument que es va donar des de la majoria, que van justificar que la contractació venia per una qüestió de calendari, ja que es vol tenir enllestit l’organigrama a finals d’any per poder adaptar, també, el pressupost de l’any que ve.

“Vam parlar-ho amb la gent del departament i ens van dir que tenien la capacitat, però no de tenir-ho dins el termini que volíem”, va explicar el cònsol major, Jordi Torres. Així, va defensar que “estem en la bona línia per tenir l’organigrama” i va indicar que insistiran perquè el PS participi de la taula de treball “perquè és un tema cabdal”.

D’altra banda, Maribel Lafoz també va demanar un informe sobre les mancances que s’han detectat en la contractació dels eventuals d’estiu del comú. I és que segons va explicar, una gran part dels interessats van acabar renunciant a la plaça i a més “la percepció de la ciutadania sobre la forma en la qual es contracta no és gaire bona”. Així considera que l’informe, que el cònsol es va comprometre a fer, pot ajudar a millorar el plec de bases i aquest tipus de contractacions.

TORRES GARANTEIX LES INVERSIONS DE SAETDE

Els consellers de la minoria també van expressar els seus dubtes sobre la continuïtat de les inversions que es va comprometre a fer Saetde al Pas arran de l’acord d’intencions signat el desembre del 2015 amb el comú. “Aquest any no hi haurà cap moviment i es creen dubtes del què està passant”, va manifestar el conseller de Liberals + Independents, Jordi Troguet, que va assenyalar que finalment no es construirà aquest any l’edifici de serveis que havia d’incloure l’estació d’autobusos ni tampoc l’escola d’esquí. El cònsol, emperò, va defensar que l’acord tirava endavant i que l’endarreriment de les obres era “per un tema de projecte. Aquest any el redactaran i l’any que ve es farà”. Torres va afirmar que “crec que les inversions continuaran al ritme òptim”. Per últim, el conseller del PS, Pere Marsenyach, va manifestar que “des del primer dia estem convençuts que la carta d’intencions no té validesa” i que no saben si tirarà endavant. “És una mala notícia per al Pas”, va afirmar.

tracking