TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Encamp

El comú començarà les obres de la llar d'infants del Pas l'any que ve

La reforma de les instal·lacions actuals farà que s’habiliti una guarderia provisional

El comú començarà les obres de la llar d'infants del Pas l'any que veARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp té previst començar les obres de reforma de l’escola bressol del Pas de la Casa l’any vinent. Les obres, però, implicaran que s’hagi d’adequar una llar d’infants provisional amb la què el comú ja ha començat a treballar. Ahir mateix es va fer públic al Butlletí Oficial del Principat (BOPA) un edicte per adjudicar la redacció del projecte i de la direcció d’obra de construcció de la instal·lació provisional. La intenció del comú, segons va explicar el cònsol major, Jordi Torres, és reaprofitar els mòduls que acollien l’escola andorrana de Canillo i “adaptar-los per utilitzar-los com a escola bressol”, situats al petit camp de futbol que hi ha a tocar de la sala de festes i l’aparcament del Bullidor. Va remarcar que abans que res s’ha decidit fer el projecte per assegurar-se que els mòduls podran complir les condicions necessàries per acollir els infants.

“La intenció és que l’any que ve es pugui fer el trasllat d’una guarderia a l’altra”, va detallar, de manera que “passat aquest hivern es començarien a condicionar els mòduls”. Seria en aquell moment quan també es començaria a treballar en el projecte de remodelació de les instal·lacions de l’actual escola bressol. La nova guarderia no canviarà d’ubicació, sinó que es farà una reforma integral “i també hi faríem la ludoteca”. Cal tenir present que actualment la ludoteca està partida en dos espais diferents. D’una banda, una part es troba al poliesportiu i l’altra part a l’edifici de l’escola andorrana.

La corporació encara no té tancat el cost que comportarà aquesta reforma, ja que tal com va explicar el cònsol, dependrà del projecte final que s’acabi aprovant. Ara bé, en l’aprovació del marc pressupostari es va fixar en 1,7 milions la partida destinada a aquests treballs. Amb tot, Torres va indicar que entre una cosa i l’altra “finalment potser ens acostem als 2 milions”. Un projecte, precisament, que l’equip de la majoria comunal portava en el seu programa electoral.

Cramea

El BOPA també va fer públic ahir un edicte per adjudicar la redacció del projecte i la posterior construcció d’un vial que ha de donar accés al futur centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra (Cramea). Jordi Tor­res va explicar que és un pas que es dóna en compliment del conveni que es té signat amb el Govern i que preveia una addenda amb el compromís de fer un accés transitable per a minibusos a l’actual edifici de Sud Ràdio. D’aquesta manera, doncs, es farà un vial que unirà la carretera del cap del Port amb les antigues instal·lacions radiofòniques.

EL COMÚ TREU A CONCURS UNA FASE DE LA REFORMA DEL PASSEIG DE MOJÁCAR

La corporació encampadana preveu iniciar les obres de reforma dels trams més malmesos del passeig de Mojácar abans d’acabar l’any. Amb aquest objectiu ahir es va publicar al BOPA el concurs per dur a terme les obres de la fase 2, és a dir, la corresponent al tram de davant del complex esportiu i per on actualment no es pot transitar. “La fase 1 també és urgent però hem prioritzat aquesta zona que ara no és accessible”, va detallar el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres. En aquest sentit va assegurar que abans d’acabar l’any i un cop les obres que ara s’han tret a concurs ja estiguin en marxa, “segurament licitarem la segona fase”. En aquest cas es millorarà l’estat del passeig en el tram que va des del pont de les Bons fins al carrer 14 de març. “És probable que s’acabin solapant les dues fases”, va indicar. Posteriorment, es licitaria la reforma de l’últim tram. Recentment, en el tram comprès davant del complex esportiu, el deteriorament del passeig va fer que es desprengués una barana i un infant va estar a punt de caure al riu.

tracking