El comú valora incloure els blocs del complex Astra a Pal-Arinsal

La corporació rep dos edificis del complex tal com preveia el conveni i el cònsol diu que ara s’estudiarà l’ús que se’n farà

El comú valora incloure els blocs del complex Astra a Pal-ArinsalArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ja ha rebut els dos blocs del complex Ribasol Ski Park (conegut com a Astra) que el conveni signat amb la promotora preveia que se li havien de cedir. Cal recordar que es tracta de dos edificis que només estan acabats exteriorment i, per tant, ara la corporació haurà de decidir quin ús els dóna. En aquest sentit, el cònsol major de la parròquia, David Baró, va deixar ahir totes les possibilitats obertes, fins i tot que els blocs passin a formar part de l’estació de Pal-Arinsal. “Per la seva ubicació estratègica potser també serà bo que estiguin inclosos dins el pla estratègic d’EMAP i tenir un ús que pugui donar més potencial al camp de neu”, va explicar.

Baró va deixar clar que encara no s’ha tractat la qüestió i que, de fet, no hi ha cap acord perquè el futur passi per aquí, però va afegir que l’objectiu de l’estació és créixer pel que fa a serveis i amb l’entrada dels dos edificis “pot donar joc”. I més si es té en compte la possibilitat que acabi entrant capital privat a l’estació. “Sovint es parla que els inversors quan volen entrar en un camp de neu també volen que es pugui construir un hotel o el que sigui. Doncs tenim dos possibles edificis. Tot això dóna noves possibilitats que s’hauran de reflexionar”.

El cònsol va deixar clar que ara estan en espera que una empresa especialitzada en faci la taxació per conèixer-ne el valor exacte i que a partir d’aquí caldrà analitzar l’ús que se li dóna, una decisió, però, que no es prendrà “ni en una setmana ni en un mes”. Sobre altres possibilitats que es valoren, Baró va indicar que els dos edificis també es poden alienar i vendre’ls i va afirmar que “el comú el que difícilment farà serà convertir-se en un organisme que lloga pisos. El conseller de la minoria, Albert Esteve, també es va oferir per ajudar a trobar una utilitat als dos edificis.

D’altra banda, pel que fa als pisos que es destinaven a lloguer social per a joves, Baró va remarcar que el programa “ja està tancat”. De fet, el reglament ja preveia que es farien convocatòries per accedir-hi cada tres mesos durant dos anys. Transcorregut aquest termini, tots els pisos que no s’han adjudicat queden en mans de la societat Astra que els pot vendre o llogar sense cap limitació.

UN 30% MÉS DE FACTURACIÓ AQUEST ESTIU A L'ESTACIÓ

David Baró va explicar que la temporada d’estiu està funcionant d’allò més bé a l’estació de Pal-Arinsal. De fet, va assegurar que la facturació està un 30% per sobre de la que es registrava l’any passat en aquestes mateixes dates i que la previsió és assolir una facturació “rècord” que podria superar el milió d’euros. El cònsol va insistir en l’aposta perquè Pal-Arinsal sigui una estació oberta “deu mesos l’any amb el concepte ski&bike” i que es pugui arribar a ser seu fixe de copes del món. “S’han fet inversions, moltes millores i s’ha de continuar així”, en la línia de fer créixer la facturació “i els beneficis, perquè ja parlem sempre de tancaments amb beneficis”. Tot i així, també va admetre que “hem de continuar tocant de peus a ter­ra, sent mot prudents”, però no va poder negar que “les coses van a millor”.

tracking