TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú vol convertir Vivand en una zona cardioprotegida

L’administració afirma que hi destinarà els recursos necessaris

El comú vol convertir Vivand en una zona cardioprotegidaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany té la intenció de convertir Vivand en una zona cardioprotegida. Així ho va expressar ahir l’administració en un comunicat, amb la voluntat que es faci efectiu durant els propers mesos. Tot i això encara no estaria determinada la manera exacta de com es concretaria la proposta, si bé s’apunta que es “considera oportú equipar aquest eix amb els recursos necessaris”.

Vivand és la principal artèria comercial de la parròquia i en la qual es concentra el major nombre de vianants, tant entre residents com turistes que hi passegen i aprofiten per comprar-hi. La voluntat del comú és que aquest espai esdevingui més segur per a tothom, gràcies a una protecció cardiològica. Els tècnics i les autoritats, doncs, estan determinats a estudiar i implementar en els propers mesos els “mitjans materials necessaris” perquè això sigui així. Ho faran, presumiblement, amb l’adquisició de desfibril·ladors externs automàtics (DEA), encara que no es concreta quina quantitat. A més, a aquests aparells s’hi afegiran “les mesures complementàries escaients”, segons s’apunta en el comunicat.

Els desfibril·ladors, tal com assenyala el comú, són “d’utilització molt simple”, i “permeten diagnosticar i tractar les persones amb aturada cardiorespiratòria de manera immediata fins a l’ar­ribada dels serveis d’emergències mèdiques”.

A la parròquia en l’actualitat ja hi ha diferents equipaments públics dotats amb aquests DEA, com per exemple les zones esportives del Prat del Roure, la zona del Prat Gran o les piscines comunals. La voluntat, doncs, és afegir-ne de noves perquè les zones públiques siguin més segures per a tothom.

tracking