El comú crearà un atractiu turístic lligat al mirador del Roc del Quer

La corporació vol impulsar un circuit d’aventura que surti del centre del poble i passi per diferents punts d’interès de la parròquia

El comú crearà un atractiu turístic lligat al mirador del Roc del QuerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú crearà un nou atractiu turístic vinculat al mirador del Roc del Quer i relacionat amb la natura i l’aventura. L’objectiu és que la proposta d’oci sigui apta per a tots els públics i que surti del nucli del poble de Canillo. Es tracta d’un projecte ambiciós que es desplegaria al llarg dels propers anys, segons va anunciar al Diari el conseller d’Obres, Rafel Casal, que va qualificar l’empresa d’“impactant” i va afirmar que representarà “un canvi important” per a la parròquia. Amb tot, va recalcar que “serà un projecte d’anys” tot i que ja s’hi començarà a treballar aquest any amb la intenció d’incloure a cada pressupost una partida dedicada a estudiar i treballar la idea.

Malgrat que es tracta d’un projecte embrionari del qual encara no se’n poden concretar detalls, Casal va explicar que tindrà relació amb l’aventura. “La idea és que surti del nucli del poble i faci tot un circuit d’aventura”.

Amb un sistema de transport

El projecte estarà deslligat, emperò, dels esports, ja que l’objectiu és que gent de totes les edats, també els padrins, en puguin fer ús. En aquest sentit, la proposta turística inclourà un sistema de transport –com ara autocars– que traslladarà els veïns i visitants des del centre del poble fins a diferents punts de la demarcació, com serà el mirador del Roc del Quer que la corporació va inaugurar el 18 de juliol passat.

“No serà una proposta d’esports perquè volem que hi pugui anar tothom”, va remarcar Casal, el qual va detallar que “la idea és que sigui per a tots els públics”. “Per això creiem que un sistema de sortida de Canillo seria bo per a la gent gran”, va relatar, alhora que va destacar que es tractaria d’habilitar “un mitjà que els pugés a dalt” al mirador, lloc on començaria el circuit d’aventura.

Segons va avançar el conseller, el pressupost d’enguany ja inclourà un estudi previ de la proposta –des de les partides del departament d’Obres–, tot i que serà l’any 2017 quan començarà a tirar endavant. “Ho farem l’any que ve”, va sentenciar, assegurant que serà un projecte d’un cost elevat ja que “s’hauran de fer obres una mica importants”.

tracking