L'obra de la Cabeca podria començar al setembre si no hi ha al·legacions

Esther París recorda que “els tempos” de la construcció els decidirà la propietat

L'obra de la Cabeca podria començar al setembre si no hi ha al·legacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tràmits per autoritzar l’inici de les obres de la urbanització de la Cabeca estan a punt de finalitzar si no hi ha cap al·legació respecte al projecte. L’últim requisit a complir és l’exposició pública de l’avaluació de l’impacte ambiental i els documents del projecte que el comú d’Encamp va anunciar el 3 d’agost passat. La documentació es podrà consultar per part dels interessats durant quinze dies hàbils, que representa que el període es prolongarà gairebé fins a final de mes.

Una vegada superat aquest termini i si no es presenta cap al·legació en contra de la iniciativa de la promotora Els Arbres de la Tardor, els impulsors disposaran de l’autorització del comú per començar els treballs a la zona afectada. En aquest sentit, la cònsol menor d’Encamp, Esther París, va remarcar en declaracions a l’Agència de Notícies que la data per tirar endavant les obres dependrà de la voluntat dels impulsors del macroprojecte, ja que seran ells que marcaran “els tempos”. Alhora va precisar, però, que en cas que no hi hagi cap oposició a la proposta que lidera com a accionista La Caixa de la parcel·la situada just a tocar de la boca est del túnel de les Dos Valires es podrien començar els treballs per fer els vials i els corresponents serveis que inclou la urbanització de l’espai.

El projecte de la Cabeca va ser aprovat pel comú encampadà el febrer del 2015 com una iniciativa per construir en un espai de 155.000 metres de superfície una zona residencial, espais per a comerç, oci i un parc empresarial que es veu com un revulsiu per a la parròquia. El macroprojecte, en el qual La Caixa ha invertit 150 milions d’euros, s’ha anat endar­rerint en la construcció respecte a les dates inicialment anunciades pels tràmits i modificacions que s’han hagut de fer per adaptar la proposta a la normativa vigent. Els primers treballs que s’haurien de dur a terme són els de la xarxa viària de tota la zona entre la rotonda dels túnels i la que hi ha abans d’arribar a Valira Nova.

LA FESTA MAJOR ES POSA EN MARXA AMB ACTIVITATS PER ALS INFANTS

Encamp està des d’avui fins a última hora de dimarts vinent de festa major. Els primers actes previstos per a la jornada inaugural estan dedicats als nens amb la Junglepark, que tindrà lloc a la plaça dels Arínsols en horari de matí des de les onze fins a la una, i de tarda a partir de les quatre. També hi haurà una vermuntada popular al migdia i el sopar del jovent a partir de les nou de la nit amb una batucada una hora abans a la plaça dels Arínsols. Després arriba el ball de nit amb versions protagonitzat per Bora-Bora al Prat Gran i el dia acabarà amb discomòbil a la sala de festes del Complex d’Encamp.

Per a la resta de dies s’han organitzat activitats perquè gaudeixen de la festa des dels més petits fins als més grans, que inclouen diverses competicions esportives, balls, música o el tradicional Crash Car, entre d’altres propostes lúdiques.

tracking