Veïns d'Auvinyà insisteixen que calen canvis a la Llei del sòl

Tornen a enviar una carta al Consell afirmant que contradiu la Constitució

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de la carta tornen a fer sentir la seva veu coincidint amb el procés de modificació de la Llei del sòl que s’impulsa des del Consell General. En aquest sentit, han fet pública una comunicació en la qual recorden que ara fa dos anys ja van enviar una carta als parlamentaris posant de manifest certs punts en què el text i els respectius plans d’urbanisme parroquials contradiuen, al seu entendre, la Constitució i els drets humans.

Els veïns expliquen que han mantingut “nombroses reunions amb tothom qui ens ha volgut escoltar” i demanen que “amb l’aprovació del projecte de modificació de la llei “la responsabilitat política i el sentit comú s’imposaran per poder posar fi a les dites injustícies”. Per aquest motiu consideren que el nou text “hauria d’aportar quelcom més” que permetre la cessió gratuïta de ter­reny entre comuns i Govern.

Entre les queixes que inclouen exposen que des que es va aprovar el pla d’ordenació la llei els obliga a assumir la urbanització de la zona, amb la conseqüent construcció de voravies, canalitzacions i enllumenat i cedir posteriorment el carrer al comú lliure de càrregues. També troben “injust” que la llei els demani unes exigències quan la urbanització es va autoritzar anys abans que aquesta entrés en vigor. I evidencien amb neguit que hi ha un grapat de propietaris que poden patir dures conseqüències si no atenen a les demandes legals, perquè el seu terreny fins i tot pot perdre la qualificació d’urbanitzable. En el seu argumentari exposen que la Constitució garanteix amb prioritat la no retroactivitat i la no vulneració de drets adquirits, i que “en cap principi de dret es preveu que una llei del país pugui obligar un propietari a fer obres en un carrer que no és de la seva propietat”.

tracking