Reportatge

Una plaça plena gaudeix del ball de Santa Anna

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Tal com marca la tradició, el tret d’un trabucaire va donar pas als balls en honor a la patrona d’Escaldes-Engordany, Santa Anna, en l’última jornada de festa major. Abillats amb la vestimenta tradicional i sota un sol de justícia, els membres de l’Esbart Santa Anna van dansar amb elegància els populars ritmes del Contrapàs d’Escaldes, el Ball Pla o el Ball de Santa Anna.

Després de la missa en honor a la patrona, celebrada a l’església Sant Pere Màrtir al migdia, els assistents van acudir a la plaça de Santa Anna per veure l’Esbart ballar.

Homes vestits amb barretines, sarró de llana i espardenyes acompanyaven les dones amb faldilles de colors, camises blanques i mocadors negres al cap. Uns altres habituats amb vestits més senyorials de color negre. Grans i petits, tots van ballar al compàs dels ritmes populars, davant de desenes de persones, que aplaudien efusivament al final de cada ball, mentre que en veu baixa comentaven la jugada, en una plaça plena on cada racó d’ombra era un bé preuat per protegir-se del sol.

Entre els assistents, tampoc van faltar autoritats com el cap de Govern, Toni Martí, la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, la ministra de Medi Ambient, , Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot. Tots ells, ben coneixedors de la tradició, ja que són escaldencs.

Per tancar la festa, el ball de Santa Anna, el de la patrona, que com marca la tradició va acabar amb els dansaires anant a buscar les autoritats. En una gran rotllana els membres de l’Esbart van ballar amb Martí, amb Marín i amb la consellera general del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili.

Una plaça plena gaudeix del ball de Santa Anna

Una plaça plena gaudeix del ball de Santa Anna

tracking