El comú estudia “un gran projecte” en un edifici de l'avinguda Santa Coloma

La corporació vol llogar un immoble de grans dimensions però evita concretar quin ús donar-li fins a saber el cost de les reformes

“Un gran projecte” en un edifici de la capitalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú aspira a fer “un gran projecte per a la capital” a un edifici de l’avinguda Santa Coloma que havia estat dissenyat com a centre d’oci i que va quedar a mig fer. Un immoble de grans dimensions –té tres plantes d’uns 1.500 metres quadrats cadascuna– que la corporació es proposa de llogar per “destinar-lo a fer un projecte potent per a Andorra la Vella”, segons va anunciar la cònsol major, Conxita Marsol, en resposta a una pregunta de la consellera del PS Lídia Samarrada en la sessió de consell de comú celebrada ahir. La mandatària, però, no va voler donar cap detall de quin és l’ús que es planteja donar-li fins a saber si la corporació pot pagar el cost del lloguer de l’edifici i tots els espais adjacents, així com les reformes que s’hi haurien de fer. “Primer hem de veure si som capaços d’assumir les despeses que representa adequar l’edifici. Hem de veure ben bé què representa per al comú”, va exposar, si bé va assegurar que ja han parlat amb els propietaris i la resposta ha estat positiva. “La propietat hi està interessada i ens està posant moltes facilitats”, va afirmar, alhora que va deixar clar que “si podem assumir el cost de l’obra” el projecte tirarà endavant.

Etiquetes:

Samarra va beneir la idea “si ha de servir per [habilitar-hi] instal·lacions comunals de profit”, mentre que el conseller de Cd’I + Ld’A Víctor Pintos va criticar que la majoria aprovés en junta de govern iniciar els tràmits per llogar l’immoble i el terreny adjacent sense informar l’oposició.

Nou espai a Ciutat de Valls

El comú també crearà un nou equipament al pati de l’escola espanyola de Ciutat de Valls, una proposta que va ser ben vista per l’oposició. Arran del trasllat del col·legi a Escaldes, la corporació ha demanat al Govern que cedeixi l’espai per fer-hi un voladís amb una plaça on hi hagi una àrea de lleure per a la canalla. Marsol va fer palès que es tracta d’una zona “mancada d’equipaments” i va detallar que es construirà un parc infantil i un jardí. “És una gran oportunitat per a aquella zona. Pot donar un canvi important a Ciutat de Valls”, va defensar. Al mateix temps, va confessar que li “costa d’entendre” la sortida de l’escola espanyola, que considera que “ha estat perjudicial per a Andorra la Vella”.

BREGA PELS CANVIS EN EL PRESSUPOST

El consell de comú d’ahir va aprovar una redistribució d’algunes partides del pressupost que va provocar el rebuig de la minoria, que es va abstenir. El comú va aprovar moviments de fins a 900.000 euros en els comptes per la caiguda d’algunes partides. Les més importants, les destinades a l’embelliment de l’avinguda Meritxell (300.000 euros) i d’Enclar (200.000), que es realitzaran l’any que ve. Aquests recursos es destinaran a augmentar altres dotacions, com la del mercat i l’enllumenat de Nadal, que pugen a 270.000 i 150.000 euros respectivament. Pintos va denunciar el que veu com un “canvi de prioritats”, mentre que Marsol va dir que és de “necessitats”.

“Un gran projecte” en un edifici de la capital

tracking