S'enllesteix el nou dipòsit de 2.500 metres cúbics d'aigua

Construcció del nou dipòsit de CapesaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou dipòsit de CAPESA de 2.500 metres cúbics que ha de posar fi als problemes de subministrament d’aigua que pateix la parròquia d’Escaldes-Engordany ja es troba en funcionament parcial. Ho ha confirmat el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, que ha avançat que les proves que s'hihan fet han estat positives. En l'actualitat, aquest dipòsit s'utilitza per a emmagatzemar aigua en cas d'incidències fins que no s'enllesteixin les obres de construcció dels dipòsits d'aigua i la xarxa al mes d'octubre.“Estem pendents de les proves de la bomba, hem fet altres proves i funcionen correctament” ha explicat Marc Calvet en referència a aquesta infrastructura mentre es troba en construcció el tercer dipòsit.

Calvet ha afegit que el calendari de construcció dels dipòsits fixa el mes d’octubre i novembre com a termini, però que mentre no s’enllesteixin els treballs, aquest dipòsit de 2.500 metres cúbics es troba funcionant com a dipòsit de reserva per als mesos d’estiu. Sobre els possibles inconvenients que es puguin produïr al llarg d'estiu i fins l’octubre, el mandatari considera que el dipòsit assegurarà autonomia en cas d’indicident però que “no em vull avançar que caigui una tronada” i es puguin produïr interrupcions en cas que hi hagi problemes en la captació d’aigua. Provisionalment, la connexió d’aigua no es troba en funcionament sinó que aquest serveix de reserva i estocatge per al dipòsit antic.

Satisfacciópel tancament de l’avinguda Meritxell

Calvet, s’ha referittambéal tancament de l’avinguda de Meritxell. “Només pot ser beneficiós tant pels uns com pels altres, és bo per al país i bo per les parròquies, segur”, ha dit, recordant que va ser Escaldes-Engordany la parròquia que va fer el pas de limitar l’accés de vehicles en una de les zones comercials més concorregudes, Vivand.

Donada la circumstànciaque el carrer de la Unió és un espai de trànsit permanent de vehicles, per Calvet no és un inconvenient ni un problema per la seguretat dels vianants que traspassin de Vivand a l’avinguda Meritxell. Calvet ha recordat que el proper 24 de juliol farà tres anys del tancament de l’avinguda Carlemany que va promoure el comú escaldenc, i ha manifestat de nou la predisposició a plantejar activitat conjunta en les dues avingudes comercials. Per a això, ha avançat converses amb Andorra la Vella per tractar aquesta possibilitat, “quan toqui en parlem i si no toca, no”, ha dit.

Calvet ha volgut destacar la necessitat de situar-se en aquesta circunstància, considerant que amb aquesta decisió a Andorra la Vella “han avançat de cop, han sortit de la prehistòria perquè el canvi que han fet és brutal”, ha assenyalat.

tracking