ordino

El Serrat tindrà a l'hivern amb un aparcament de 2.700 metres quadrats

El Serrat tindrà a l'hivern amb un aparcament de 2.700 metres quadratsC. G. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Ordino ha arribat a un acord amb un privat per tal de llogar i adequar uns terrenys de gairebé 3.000 metres quadrats al centre de la localitat del Serrat. D'aquesta manera es vol posar punt i final als problemes d'aparcament de la zona, sobretot en cap de setmana i quan es produeixen nevades de rellevància que dificulten l'accés a les pistes d'Arcalís, ha defensat el cònsol major, Josep Àngel Mortés. Es tracta d'un acord que s'ha fet públic aquest dijous al migdia en consell de comú, durant una sessió on minoria i majoria han coincidit a defensar que, si finalment entren inversors privats a Arcalís i s'opta per construir, caldrà en tot moment respectar la natura de la zona i evitar la massificació.

També durant el consell de comú, i responent a les crítiques del comitè local de les Valls del Nord de Socialdemocràcia i Progrés, majoria i minoria comunal han coincidit a defensar que si finalment s'opta per construir a Arcalís partint de l'entrada d'inversors privats, s'haurà de "respectar la natura" i evitar "massificacions", tal com ha manifestat la consellera liberal, Sandra Tudó. Mortés ha defensat aquesta mateixa postura però ha volgut deixar clar, a la vegada, que serà el poble qui decidirà i que ells no estan a favor ni en contra de cap alternativa. El cònsol ha explicat que se segueix treballant en el pla de viabilitat que ha de definir quines són les opcions de futur per a l'estació, i que en aquest sentit no hi ha novetats.

D'altra banda, i sobrel'acordd'obertura de la carretera del Coll d'Ordino els 365 dies de l'any per part del COEX, prevista per d'aquí a uns dos anys, Mortés ha assegurat que, fins que no s'acabin les actuacions per part del Govern per millorar la seguretat de la carretera no entraran a avaluar si és viable o no mantenir-la sempre oberta. "Valorarem si és necessari o no obrir-la a l'hivern", sobretot pensant en termes de seguretat ja que la via és més estreta de l'habitual.

També fent referència a la carretera del coll d'Ordino, el cònsol ha explicat que s'està treballant amb el comú de Canillo per desenvolupar-hi activitats d'atracció turística, i més ara que s'ha inaugurat el mirador del Roc del Quer. Una opció seria tancar la carretera algunes jornades per deixar-la únicament oberta per als cilcistes.

tracking