Reportatge

Cita d'autoritats al mirador del Roc del Quer

El cap de Govern i el cònsol major de la par­ròquia van inaugurar ahir el mirador del Roc del Quer dues setmanes després d’obrir-se al públic. Els mandataris van constatar la bona acceptació de l’obra en un acte que va comptar amb la presència dels seus creadors.

Cita d'autoritats per inaugurar el Roc del Quer
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’objectiu era des del Roc del Quer i en ple cor dels Pirineus obrir les valls de Canillo al món, i per això calia fer quelcom únic i gran”. Són les paraules de Raimon Díaz, un dels arquitectes que han dissenyat el remodelat mirador de la parròquia, durant el discurs que va pronunciar ahir en la inauguració oficial del que ha esdevingut el principal atractiu turístic de Canillo. Un acte que va comptar amb la presència de les principals autoritats del país –per no retardar l’obertura del mirador, la inauguració es va fer dues setmanes més tard d’enllestir-lo– que es van aplegar al coll d’Ordino per constatar que “Andorra té un potencial enorme a l’entorn de la natura” i que “a poc a poc ens estem convertint en pioners de moltes coses”, tal com va manifestar el cap de Govern, Toni Martí.

Una obra que ha costat 450.000 euros i que ha patit “una desviació d’un 12%” en el pressupost, segons va indicar el cònsol major, Josep Mandicó, el qual va assegurar que les primeres setmanes han estat un èxit. “No ens imaginàvem que tingués l’acceptació que ha tingut. A qualsevol hora del dia hi ha gent, i ho estan apreciant molt perquè la gent repeteix”, va narrar, xifrant en un mig centenar els vehicles que hi sol haver diàriament. “Això es convertirà en un lloc més de tants que tenim d’interès per als turistes”, va assenyalar Martí, el qual va revelar que va comprovar el dia abans que “estava ple de turistes”.

El nou distintiu, format per una plataforma metàl·lica de 20 metres de llargada dels quals 12 suren al buit a 500 metres d’altura, culmina amb una escultura suspesa que fa 2,80 metres d’alçada i pesa 1.300 quilos. És “la gran obra” –considerada així pel seu autor– de l’escultor lleidatà d’origen argentí Miguel Ángel González, el qual va expressar ahir l’“impacte” d’un conjunt que va qualificar d’“extraordinari”. González va relatar que després d’un any d’espera d’ençà del primer dibuix que en va fer, per fi ha quedat plasmat “el desig de poder transmetre la pau en aquest home”. Un home del neolític que descansa assegut contemplant “el paradís”. “Espero que en mirar l’obra pugui transmetre el que vaig voler transmetre: la pau. Espero que ens adonem que la mare naturalesa que estem colpejant ens segueix donant amor”, va exposar, commogut.

Els cònsols de Canillo, així com els d’Ordino i Encamp i alguns consellers, van assistir a una inauguració a la que també hi havia la subsíndica general, Mònica Bonell, així com els ministres de Turisme, Francesc Camp, i el de Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. L’acte –en el qual no hi va faltar el cava i la coca– va comptar també amb la benedicció del mossèn Ramon Rossell de Canillo.

Cita d'autoritats al mirador del Roc del Quer

Cita d'autoritats al mirador del Roc del Quer

tracking