TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

La reconstrucció del teulat del Tiffany's començarà a la tardor

Fa unes dues setmanes es va iniciar la primera fase de les obres, en les quals s’impermeabilitzarà el terra del pis superior dels àtics dúplex

La reconstrucció del teulat del Tiffany's començarà a la tardorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de reconstrucció de l’edifici Tiffany’s, que la nit del 29 de març va patir un important incendi, ja han començat amb la primera fase. Els estudis d’avaluació dels danys han conclòs que no hi ha afectació estructural a l’immoble i que, per tant, els treballs es poden iniciar. La part més perjudicada va ser el teulat, que per l’acció de les flames va cedir en alguns punts i s’haurà de refer. Es calcula que no es començarà aquesta feina fins a la tardor.

La primera part dels treballs va començar fa unes dues setmanes i està previst que duri fins a mitjan setembre. La feina que es farà consistirà a acabar de treure tota la runa i les parts que van quedar més afectades pel foc. A banda s’instal·larà una capa aïllant al ter­ra del pis superior dels àtics dúplex, que servirà per segellar les dues plantes un cop es retiri la lona que hi ha instal·lada. Una tasca que segellarà la zona per evitar filtracions a les plantes inferiors i que és necessària per poder realitzar les obres a la coberta. “Ara s’està netejant el que hi ha sota del teulat i s’han tirat a terra les parets que separaven les habitacions i les d’alguns pisos. És com una gran sala”, exemplifica el president de la comunitat de propietaris del Tiffany’s, Pancho Lizama.

Més endavant, es tornaran a aixecar els envans per separar els pisos els uns dels altres, i les estances de cada apartament. Això possibilitarà dues novetats per als propietaris. D’una banda, el sostre serà més alt. La raó és que fins abans de les flames, entre el sostre del pis superior dels dúplex i la teulada hi havia una mena de galeria que exercia de sotateulada, sense separacions, i que va ser el gran culpable de la ràpida propagació del foc d’un pis a un altre. Ara això s’eliminarà i aquesta major alçada dels apartaments permetrà als propietaris que ho vulguin construir finestres més grans que els donaran més llum als habitatges.

La segona gran novetat és que, aprofitant que s’han de refer les parets, “els amos podran redistribuir l’espai i personalitzar-lo”, i adaptar-lo a les seves necessitats. L’única cosa que hauran de respectar és el lloc on hi havia la cuina i els lavabos, perquè els recor­reguts de les canonades no es modificarà. Això sí, “mantenint el pressupost” que hagin decretat els pèrits de les asseguradores.

Sense data

Lizama assegura que encara no es pot dir quan estarà enllestit el teulat. “Falta molt. Ara s’estan fent els treballs amb arquitectes per confirmar com s’ha de fer exactament”, reconeix.

Un cop l’estudi i els plànols estiguin enllestits, podrà començar la feina dels constructors, que, tal com apunta Lizama, “l’arquitecte la supervisarà cada dia”. Un cop hi hagi el teulat finalitzat, és possible que alguns dels pisos que no van quedar afectats es puguin rehabitar.

tracking