Urbanisme

La capital crearà un espai d'equipaments a la Solana

Es reordena la zona de Ciutat de Valls d’acord amb la seva topografia real

La capital crearà un espai d'equipaments a la SolanaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona del carrer Mestre Xavier Plana, a Andorra la Vella, es reordenarà, segons es va publicar ahir en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, després que les actuacions s’aprovessin el 30 de juny a la darrera sessió del consell del comú. Aquesta modificació permetrà instal·lar una zona de serveis i d’equipaments, que tancarà la part de l’illa de les edificacions. Tal com va explicar aquell dia el conseller d’Urbanisme i Aparcaments del comú d’Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés, aquest carrer acabarà en un cul-de-sac i això facilitarà que es connecti Mestre Xavier Plana amb Bonavista a través d’un vial cívic.

D’altra banda, va detallar que es preveu que es construeixi un edifici davant de Can Solà, al mateix carrer Mestre Xavier Plana. La nova edificació tindrà un volum específic que servirà per tapar la façana de Can Solà que suposa un “impacte molt negatiu per a la zona”, segons Cortés.

En aquesta mateixa zona de la Solana, també es realitzaran altres modificacions. El carrer Bonavista també s’allargarà i es connectarà amb Gil Torres. Amb això, es donarà una sortida al car­rer Castellà de Sucarà, que s’unirà amb el de Bonavista.

Aquestes modificacions es van decidir realitzar després d’analitzar la tipografia del terreny, va indicar Cortés. Això també es destaca al BOPA, on s’afirma que es vol donar “una solució viable” a la zona després d’analitzar “la topografia real del terreny”.

El comú va indicar que ho posa en exposició pública durant 60 dies en espera de l’obtenció d’un informe preceptiu de la comissió tècnica d’Urbanisme (CTU).

tracking