Clare Allcard passa a formar part de la història de la parròquia

Proclamada ciutadana de l’any, ja disposa de la seva placa a la plaça de la Ciutadania

Clare Allcard passa a formar part de la història de la parròquiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Clare Allcard ja forma part de la història de la parròquia de la Massana. Després de tres dècades, ahir va ser proclamada ciutadana de l’any i ja disposa de la placa, amb el seu nom, a plaça de la Ciutadania. “M’heu donat una veritable llar”, reconeixia l’homenatjada instants després de descobrir la placa.

Allcard s’ha convertit en la sisena ciutadana de l’any de la Massana, un guardó que es va instaurar el 2010 i que suggereixen els mateixos ciutadans. “Em vaig alegrar molt en veure la candidatura”, va reconèixer el cònsol major, David Baró, que va voler destacar “que és una persona molt involucrada amb la parròquia, però també amb el país”.

Nascuda a Anglaterra, Allcard va arribar al Principat de casualitat. Durant el seu parlament va recordar com durant la volta al món en veler que va fer amb el seu home i la seva filla durant 20 anys, en fer parada a Singapur va trobar l’anunci d’una immobiliària del país. Embolicava una bar­ra de pa. “Aquell tros de paper va canviar la meva vida”, recordava la dona. El 1994, aquella mateixa immobiliària construïa una llar per a ella i el seu home a l’Aldosa. “Aquest petit país és més que un paisatge bonic, és una terra amiga, hospitalària, col·laboradora i solidaria i, per sobre de tot, un país de pau i tolerància”, va asse­nyalar la dona, abans de tancar el seu discurs amb un “gràcies la Massana, gràcies Andorra!” El seu parlament va ser molt aplaudit entre els assistents, entre els quals no va faltar el seu marit, ja centenari, tota la corporació comunal i els consellers generals Sofia Garrallà, Carles Naudi i Judith Pallarés.

L’homenatge a Allcard va comptar amb la participació de l’Esbart Dansaire de les Valls del Nord. Formava part dels actes de la festa del Roser, que avui arribarà al seu desenllaç amb activitats per a totes les edats. Al matí hi haurà un espectacle infantil i ja a la tarda un campionat de botifar­ra, un espectacle de freestyle amb motos i un ball de tarda.

EN MARXA LA RECONSTRUCCIÓ DEL TIFFANY'S

Els treballs per rehabilitar els pisos de l’edifici Tiffany’s de la Massana, que es va cremar el 29 de març passat, ja han començat. Segons va explicar el cònsol major, David Baró, després que el comú autoritzés la llicència d’obres es van iniciar els treballs, que ara passen “per extreure la part malmesa. Després es tornarà a fer de nou la teulada i els pisos de dalt”. Pel que fa als terminis d’execució, Baró va preferir no posar una data. “Això ho dirà l’empresa constructora. El bo és que els permisos ja s’han donat i han pogut començar les obres. Ara només podem esperar que la gent pugui tornar aviat als seus pisos.”

A hores d’ara, les causes del foc, que va obligar al desallotjament dels veïns dels 76 apartaments de l’immoble, encara no s’han esclarit. L’informe pericial indica on es va originar l’incendi. Sí que s’ha descartat, però, una possible vinculació amb el foc de xemeneia que es va produir el dia abans.

tracking