L'enderroc d'unes bordes a l'avinguda del Fener enfronta la majoria i el PS

Vendrell ha criticat la poca sensibilitat de DA per conservar el patrimoni cultural del país tot i que són edificis que no estan catalogats

L'enderroc d'unes bordes a l'avinguda del Fener enfronta la majoria i el PSFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’enderroc d’unes bordes situades just a la confluència de l’avinguda del Fener amb el carrer de la Unió va enfrontar ahir la majoria comunal amb la consellera de la minoria del Partit Socialdemòcrata + Independents Cèlia Vendrell. Segons va explicar el cònsol menor, Marc Calvet, en el marc del projecte d’embelliment de l’avinguda del Fener es va informar la propietat dels edificis que els immobles estaven afectats per unes alineacions que no es cor­responen a les previstes al POUP i els titulars els van indicar la intenció d’enderrocar-los, ja que no es tracta d’edificis catalogats. Així, des de la corporació es va decidir arribar a un acord per llogar els terrenys i poder-hi fer algun equipament, que encara no s’ha decidit si serà un aparcament o una zona d’esbarjo amb una plaça i un parc.

Vendrell, tot i reconèixer que les bordes no estan catalogades, va assegurar que “des del PS sempre hem defensat el nostre patrimoni cultural”, i hi va afegir que l’enderroc de les úniques bordes que queden en zona urbana és “un granet més de sorra en tot el que està passant amb el nostre patrimoni”. “És molt greu el que està passant, estem eliminant el patrimoni cultural per a les generacions futures”, va afirmar, tot aprofitant per fer un repàs d’aquelles actuacions del Govern que considera que han perjudicat aquest àmbit, com la modificació dels entorns de protecció. Calvet, però, va rebatre l’argument i va demanar “que no es confongui nostàlgia d’unes bordes velles que no tenen cap interès amb un element amb valor patrimonial”.

Pel que fa al contracte de lloguer de l’espai, el cònsol va indicar que encara no s’ha acordat el preu però que no superarà els tres euros per metre quadrat, que és el màxim que paga actualment el comú. D’altra banda, sobre el projecte d’embelliment de l’avinguda, es va indicar que es preveu començar les obres a l’octubre i es farà la separativa d’aigües, s’eixamplaran les voravies, s’eliminarà la zona blava i es millorarà l’enllumenat. Encara no s’ha decidit si es deixarà com una via d’un sol sentit o si tindrà un tram de pujada i l’altre de baixada. Calvet va destacar la importància de millorar el que és “l’accés principal” a la parròquia.

ES CONTRACTA UN ASSESSOR TÈCNIC PER FER TREBALLS A CLAROR

El comú d’Escaldes-Engordany ha decidit contractar un tècnic per tal de dur a terme treballs en la gestió de l’aigua de la parròquia. La persona escollida és Jordi Deu, actual tècnic de Capesa. Concretament, segons va explicar el cònsol menor, Marc Calvet, després d’una pregunta de la consellera del PS Cèlia Vendrell, es vol dur a terme una intervenció a la zona de Claror (la que va quedar malmesa després de la tempesta del juliol de l’any passat) per evitar que els llims s’arrosseguin cap al riu i l’aigua baixi tèrbola. “Després del que va passar cal una intervenció al terreny important i calen tècniques de bioenginyeria molt específiques que ell coneix”, va explicar Calvet, tot destacant, a més, que en tractar-se d’algú que fa anys que treballa amb Capesa té molt coneixement d’aquesta realitat. El contracte s’allargarà fins al desembre d’aquest any i se li pagaran 2.400 euros al mes.

La consellera del PS, sense a entrar a qüestionar la figura escollida que va qualificar de “bon professional”, considera que l’acció “és una manera de desacreditar Capesa”. Defensa aquest argument tot recordant que la companyia és la responsable de la gestió de l’aigua i, per tant, les intervencions que s’hagin de fer a la captació “també fan part de la feina de Capesa”. Calvet ho va negar completament i va recordar que es tracta d’una zona tripartida i per tant “només el comú ho podia fer”.

De la seva banda, el conseller de Liberals d’Andorra Marc Magallón va explicar que si bé es tracta d’un cas que “està molt a límit” i que podria ser responsabilitat de Capesa, “entenc” que en ser una zona amb problemes de delimitacions sigui la corporació local qui prengui la iniciativa i es faci càrrec de la contractació del tècnic per fer la intervenció.

tracking