Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
urbanisme

La remodelació de l'avinguda del Fener inclourà l'enderroc de dues bordes

Es tracta d'una zona d'uns 1.500 metres quadrats que serà llogada pel comú
Sessió de comú d'Escaldes-Engordany

Sessió de comú d'Escaldes-Engordany

Sessió de comú d'Escaldes-Engordany

Actualitzada 08/07/2016 a les 20:07
La remodelació de l'avinguda del Fener d'Escaldes-Engordany, que s'iniciarà a l'octubre, inclourà l'enderroc de dues bordes de propietat privada a la cruïlla entre el carrer de la Unió i el del Fener, ja que estan afectades per alineacions i no s'inclouen dins el pla d'urbanisme.

Es tracta d'una zona d'uns 1.500 metres quadrats que serà llogada pel comú, tot i que encara no s'ha definit si es farà un aparcament o una zona d'esbarjo. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, s'ha mostrat en contra d'aquest enderroc (que anirà a càrrec de la propietat) perquè considera que no es respecta el patrimoni cultural. Tot i això, el cònsol menor, Marc Calvet, ha insistit que es tracta d'uns edificis sense valor històric ni arquitectònic. Per la seva banda, el conseller liberal, Marc Magallón, s'ha mostrat a favor d'aquest enderroc, tot i que considera prioritària una zona pública abans que un aparcament.

Durant la sessió del Consell de comú celebrada aquest divendres, s'ha aprovat la proposta de ratificació del veredicte del jurat qualificador del concurs d'idees convocat per a la remodelació de l'avinguda del Fener. A més, a petició de Vendrell, s'ha donat a conèixer els detalls de la contractació per part del Comú d'un enginyer tècnic per portar a terme els treballs de millora de la captació d'aigua al riu Claror, un fet que la consellera socialdemòcrata ha criticat perquè considera que aquesta feina és de Capesa, l'empresa concessionària del subministrament d'aigua a la parròquia.
  • #1 Eduard López Mirmi
    (11/07/16 14:48)

    Vaig ser-hi a la sessió de Comú d'e-e divendres passat i la notícia està sesgada. A L'Hble Sra. Cèlia Vendrell li agrada confondre el personal i alhora, el redactor de la notícia només emet la opinió de la consellera PS que va ser contestada fefaentment per la majoria comunal. No s'hi val confondre font, conca i captació i tot s'explica aquí: Les competències de Capesa començen a la captació, dos-cents metres sobre el Pont de la Plana i la contractació d'un tècnic per part del Comú d'e-e, afecta exclusívament accions a la conca de Claror, a la font. Gràcies.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477