Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Mobilitat

La continuïtat del tancament de Meritxell s'avaluarà a l'octubre

Una part dels comerciants de la zona han fet arribar per carta a la cònsol major el seu desacord amb la mesura
Els cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons, passegen per l'avinguda Meritxell

Els cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons, passegen per l'avinguda Meritxell

Els cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons, passegen per l'avinguda Meritxell

M.B. / ANA
Actualitzada 07/07/2016 a les 17:04
El diumenge a les dotze del migdia es procedirà al tancament de la part alta de l'avinguda Meritxell (entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda) de manera definitiva, tot i que el Comú s'ha compromès a analitzar la situació entre els mesos d'octubre i novembre per valorar els efectes ocasionats, ja que un petit percentatge dels comerciants de la zona han fet arribar per carta a la cònsol major, Conxita Marsol, el seu desacord amb aquesta mesura.

El Comú es va reunir aquest dimecres amb els comerciants descontents i segueixen amb la seva negativa del tancament, però segons ha explicat Marsol estan d'acord en deixar uns mesos per comprovar l'impacte i tornar-se a reunir a la tardor per aportar noves idees. La cònsol major ha recordat el plantejament inicial de tancar l'avinguda en el moment en què hagués finalitzat l'embelliment, però a petició de l'Associació de Comerciants de l'Avinguda Meritxell s'ha decidit fer-ho uns mesos abans, i “crec que serà positiu perquè sense fer cap despesa podrem veure si funciona o no”.

El trànsit es tallarà els caps de setmana i entre setmana de dotze del migdia a dotze de la nit, i la resta d'hores funcionarà amb total normalitat. Únicament es veuran afectats l'hipermercat L.Eleclerc, i els hotels Valmar i Pitiussa, als quals s'accedirà pel carrer de la Borda mentre no es faci l'embelliment, i després es procedirà a fer un estudi si s'escau. Pel que fa als carrers Pau Casals (el dels taxis) i Josep Rossell Calva, s'eliminaran les primeres places d'aparcament perquè puguin donar la volta i no surtin cap a Meritxell, ja que el segon s'habilitarà com un carrer de càrrega i descàrrega. Finalment, també s'eliminaran dues parades d'autobús (les de davant de l'hipermercat E.Leclerc i Super U) i se substituiran per la que ja existeix entre l'avinguda Doctor Mitjavila i la plaça de la Rotonda. El cònsol menor de la capital, Marc Pons, ha recordat que en cas de dispositius especials es podrà fer una sol·licitud, i el Servei de Circulació facilitarà la descàrrega de la mercaderia. Durant els primers dies hi haurà tres agents per redirigir el trànsit, tot i que el tancament estarà senyalitzat amb elements mobiliaris.

Pel que fa a la part baixa de l'avinguda Meritxell, Marsol ha explicat que en un període breu de temps començaran a parlar amb els comerciants, però ara han demanat veure com afecta el tancament als hàbits dels seus clients abans de pronunciar-se. Tot i que està descartat el tall del trànsit en aquesta part, hauran de decidir si es converteix amb una sola via de circulació o segueix amb dues.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477