successos

Sant Julià es recupera dels desperfectes de l'aiguat

Es van produir nombrosos desperfectes al primer tram de la carretera de la Rabassa

Aiguat a Sant JuliàM. T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes pluges d'ahira la tarda han requerit l'actuació de tots equips comunals i d'empreses externes per tal de retirar pedres i terra de nombrosos punts de la xarxa viària de la parròquia. Amb tot, segons ha assenyalat el consellermajor i de Serveis Públicslauredià, JoanVisa,durant els primers tres mesos de mandat es va fer un esforç especial per netejar el sistema d'embornals i pluvials,per deixar nets els accessos als barrancsperevitar que es tornés a repetir una situació com la viscuda el juliol de l'any passat. En aquest sentit,ha celebrat que les accions han funcionat, ja que en aquesta ocasió molt poca runa ha arribat al poble.

Visa, queha mostrat avuisobre el terreny l'estat en què ha quedat el barranc de Fontfreda i el del riu d'Auvinyà,també ha indicat que es van produir nombrosos desperfectes al primer tram de la carretera de la Rabassa per culpa de l'aigua que va baixar d'Aixirivall, i la carretera de Fontaneda, on fins i tot un dels barrancs -el torrentil de Rocafort-, que no havia provocat mai cap dany, va inundar el cementiri. Els equips comunals encara treballaven aquesta tardaper netejar de fang els carrers del poble de Fontaneda, que va patir una forta pedregada que va malmetre els conreus.

El responsable comunalha indicatquetambé s'ha previst actuar en el riu de Llumeneres i en el riu de l'Escobet (Aixirivall). Hiha afegit que cal oblidar-se de la disputa de competències, i demana que el Govern posi els mitjans econòmics per resoldre la situació, en la qual el comú hi posarà tots els mitjans humans necessaris. D'altra banda, també és necessari fer una canalització de l'antiga carretera de la Peguera, que no està asfaltada, per evitar que baixi terra cap a la carretera i el dipòsit d'Aixirivall.

Aiguat a Sant Julià

Aiguat a Sant Julià

tracking