El comú consultarà els veïns per decidir el futur d'Arcalís

Mortés planteja convocar un referèndum per determinar si calen inversors

El comú consultarà els veïns per decidir el futur d'Arcalís

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de la parròquia decidiran a final d’any si l’estació d’Ordino-Arcalís ha de rebre inversió externa o no. El consell d’administració de Secnoa va decidir en la seva darrera assemblea, on hi ha representada tant la majoria com la minoria comunal, consultar la ciutadania perquè decideixi el futur de l’estació. Serà a les acaballes d’aquest any, quan estigui enllestit el pla estratègic de la societat i s’hagi plantejat el ventall de propostes per garantir la viabilitat de Secnoa.

“Farem una reunió de poble on presentarem les diferents opcions, els pros i contres de cadascuna, i finalment els ciutadans de la parròquia decidiran”, va anunciar ahir el cònsol major, Josep Àngel Mortés, en declaracions als periodistes després del consell de comú. La fórmula per consultar els veïns seria “una opció que podria ser tipus referèndum”, va apuntar. Una via, la referendària, avalada per la minoria. “Ens agradaria que hi hagués una consulta popular”, va afirmar la consellera de Liberals d'Andorra Eva Choy, mentre que la també liberal Sandra Tudó va destacar que “treballarem conjuntament amb la majoria i el poble en el seu moment decidirà”.

Concurs per buscar inversors

La minoria, que manté contactes amb la societat Mountain Peak Developments –que fa d’intermediària dels capitalistes–, va condicionar la cerca d’inversors externs a la convocatòria d’un concurs públic. Tudó va posar de manifest que “en el moment que surti el plec de bases es podran presentar els diferents tipus de projectes”. Així, “en funció del que vulgui el poble es buscarà un tipus d’inversor o un altre”, va reblar Tudó, la qual considera que “l’ordre correcte és que el comú convoqui un concurs públic i a partir d’aquí les empreses presentin un projecte”.

Tanmateix, Mortés va posar de manifest que “si una de les posicions és la de buscar socis privats i el poble escull aquesta opció es farà un concurs públic”. En aquest sentit, va argumentar que “primer” cal disposar del pla estratègic per saber “què volem per a l’estació”, de manera que “els resultats ens marcaran quines accions hem de fer”.

L’estat de la qüestió que surti del full de ruta de Secnoa posarà sobre la taula diverses necessitats: que calguin inversors externs, que el capital continuï sent el 100% del comú o que es pugui construir a Arcalís. Totes aquestes propostes s’exposaran a la ciutadania i finalment se sotmetran a votació popular. “L’opció que esculli el poble serà la que es tirarà endavant”, va sentenciar, deixant clar que “si l’opció dels inversors privats és la que escull el poble la tirarem endavant” convocant un concurs públic que “faria atraure possibles inversors”.

MEDALLA A LA TRAJECTÒRIA DE TRES AGENTS DE CIRCULACIÓ

ORDINO. El consell de comú d’ahir va reconèixer la trajectòria de tres agents de circulació de la parròquia. Mortés va lliurar una medalla per 15 anys de dedicació a Aquilino Aparicio i a Pere Curcoy, mentre que Antoni Vàzquez va ser distingit amb la medalla als 25 anys de servei.

tracking