El comú incrementa la inversió a 2,5 milions

Jordi Torres remarca que s’elevarà en un milió la partida inicialment prevista i que hi haurà fons per reparar les cobertes del poliesportiu

El comú incrementa la inversió a 2,5 milionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost previst pel comú d’Encamp fixava la inversió per a aquest any en 1,5 milions, però la feina que s’està fent per dissenyar el marc econòmic per a tota la legislatura permetrà augmentar-lo. “Crec que amb el nou marc pressupostari amb els objectius que volem tirar endavant probablement s’anirà als 2,5 milions”, comenta el cònsol major, Jordi Tor­res, alhora que precisa que les finances encampadanes han millorat “i el més important és que la despesa corrent i l’ingrés cor­rent estan equilibrats, que és clau per a qualsevol empresa, i això ens permet tenir més recursos per fer inversions”. Apunta, a més, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que aquest és el gran avantatge en comparació amb la realitat que es van trobar en iniciar el mandat passat, quan hi havia molts problemes per fer front als pagaments diaris, i “ara la capacitat d’inversió ha augmentat i projectes que fa quatre anys volíem fer i es van quedar al calaix ara probablement els podrem reprendre”.

Etiquetes:

La majoria comunal té previst aprovar la projecció pressupostària fins al 2019, tal com fixa la regla d’or, en la sessió de demà. Els números que ha planificat l’equip que encapçala Jordi Torres inclouen destinar una partida de 800.000 euros al poliesportiu “per canviar les cobertes, perquè tenim un problema de goteres que l’any passat es va evidenciar”, i la mateixa quantitat es reserva per a les reformes del passeig de Mojácar. El cònsol major explica que ja es va començar a treballar l’exercici passat i recorda que hi ha una part tancada que serà la primera on hi haurà millores, i que la intenció és treure el plec de bases “si no abans de l’estiu justament després, per començar les obres passat l’estiu”.

TREBALLS AL PASSEIG DE MOJÁCAR

El projecte s’ha planificat en quatre fases i aquest any es faran la 3 i la 4, “no farem els 800.000 euros perquè estarà acabat entre aquest exercici i el que ve, però la dotació pressupostària l’hem de col·locar per a aquest any”. També hi haurà inversió per fer treballs de senyalització al Pas, on el comú fa un estudi per harmonitzar els senyals “dins de la millora de la imatge i qualitat del Pas”, que és la primera part de les obres que farà, i després arribaran les “lligades a les de Saetde de peu de pistes i l’estació d’autobusos que s’ha de fer, i segurament aquest any tirarem endavant el tram del carrer perquè l’edifici el fa Saetde”, indica el cònsol, tot i que el cost no estarà valorat fins que estigui fer el projecte.

El capítol d’inversions es completa amb la impermeabilització d’algun dipòsit que té pèrdues d’aigua, assenyala el mandatari, i la separativa d’aigües, “ja que tenim detectats alguns problemes i cada any hi estem destinant uns 200.000-300.000 euros”, per complir la feina a acabar en 10 anys.

Torres assegura que es comença a veure moviment a la parròquia “perquè tenim dos o tres projectes de construcció que entraran, també en transaccions immobiliàries, sobretot al Pas, i les obertures de negoci ja fa dos anys on se superen els tancaments”. De la construcció, però, avisa el cònsol, no esperen tenir grans ingressos, i destaca que amb la revisió del pla d’urbanisme s’ha de decidir si es rebaixa la cessió, “però no crec que sigui un element tan clar per construir perquè tenim fixat un 10% i durant un any es va baixar i no vam tenir cap projecte, i si realment fos un condicionant important n’hi hauria hagut”.

Torres apunta que la revisió del pla estarà aprovada a final d’any i que els canvis que inclourà seran “facilitar alguna unitat que era massa gran perquè es pugui desenvolupar, perquè quan es va fer no teníem el cadastre i les unitats no estaven ben ajustades als límits de propietat i ara es farà”.

EL PREU DELS PISOS DEL PAS ÉS ELEVAT PER TROBAR CANDIDATS PER COMPRAR-LOS

El futur de la vintena de pisos i locals que el comú té en propietat al Pas després de suprimir la concessió a Gevivasa no s’ha resolt encara. “Evidentment, el que no podem fer és continuar com ara, o els donem un ús o ens proposem vendre’ls”, recalca Jordi Torres, per afegir-hi que mantenen “la voluntat que si hi hagués un comprador analitzaríem l’opció”. S’aniria de la mà de Gevivasa, que està buscant comprador, perquè té un bloc amb 90 pisos llogats i l’altre amb 40 de buits més els del comú, “i si troba un comprador interessat en el bloc ens avindríem per poder-lo vendre, ja que s’ha de fer una subhasta i tot un procés”, explica. Hi ha hagut gent interessada però el problema “és el preu, que potser no és el més adequat, i no podem anar per sota perquè no som un particular i no podem entrar a negociar”, precisa el cònsol, que assenyala que “podríem vendre més barat si al preu que tenim taxat no es presenta ningú a la subhasta.” Per això, augura que el que pot succeir és que probablement s’hauran de fer dues subhastes, “una on potser no s’ho queda ningú i una altra a un preu més baix”.

Torres afirma que no hi ha calendari però les compres de pisos al Pas creixen i “estem esperant que hi hagi més interès per veure si es concreta alguna cosa i podem tirar endavant la subhasta”.

tracking