canillo

Els infants faran sortides per conèixer els orris i les munyideres

Els escolars de la parròquia han celebrat una nova edició del Consell d'infants

Consell d'infants de Canillo 2016M. T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Canillo ha celebrat avuiuna nova edició del Consell d'Infantsamb la participació dels alumnes d'11 i 12 anys, que un any més han fet diverses propostes de millora de la parròquia que han estat acceptades per la majoria comunal. Entre els projectes que s'han presentat, hi ha l'organització de viatges escolars per conèixer la parròquia. Tal com ha explicat el cònsol major, Josep Mandicó, la intenció és dur a terme sortides culturals a llocs d'interès de la parròquia, per conèixer els orris, les munyideres o les fargues, elements del patrimoni que "tenim al costat però que no coneixem". Una altra de les propostes és la posada en marxa, per part dels infants, d'una campanya de conscienciació que complementarà la que ha engegat el comú sobre la necessitat de recollir els excrements dels animals de companyia. Així, la intenció és instal·lar diversos cartells al camí de Sella per condemnar les accions incíviques, un indret que presenta molts problemes en aquest sentit. A més, també es dotarà el camí d'elements amb missatges per fomentar els hàbits saludables entre la població.

Un dels participants, Mateo Ferreira, de l'escola andorrana, ha destacat l'emoció que transmet formar part del Consell d'Infants, i també els nervis a l'hora de parlar en públic, i ha destacat especialment el fet que els alumnes hagin dissenyat un logotip per identificar tots els projectes que sorgeixin. De la seva banda, Fabio Gómez, de l'escola francesa, ha explicat que al llarg del tot el curs han treballat per elaborar les propostes que farien, especialment destinades a "millorar Canillo". Així, els infants han demanat millores en la seguretat dels camins de l'Obac i del Gall; i també tiraran endavant una campanya de conscienciació sobre la convivència i tinença d'animals de companyia, que serà visible al llarg del camí de Sella. A més, el camí també comptarà amb cartells que recordin a la població la necessitat de seguir hàbits de salut saludables.

Una altra de les iniciatives que tiraran endavant són els viatges escolars per conèixer patrimoni cultural de la parròquia. Així, la intenció és que els alumnes puguin visitar elements del patrimoni històric que desconeixen com els orris, els meners o les fargues. De fet, el cònsol major, Josep Mandicó, ha assenyalat que hi ha alguns orris en alta muntanya que s'han recuperat, al costat d'algunes cabanes, i també ha obert la porta a què els infants puguin visitar una munyidera recentment restaurada que, tot i que es troba en terreny privat, s'ha mostrat convençut que no hi haurà cap impediment per mostrar-la al públic.

Mandicó ha destacat que l'objectiu principal del projecteés fomentar la participació i l'interès dels infants per la parròquia, i ha celebrat que són "propostes molt sensates, molt treballades i molt assumibles pel comú".

De la seva banda, el responsable de Participació i Suport de l'Unicef, Hèctor Encuentra, ha estat present durant la sessió del Consell d'Infants ja que és una de les accions que promouen des de l'entitat per permetre als joves d'expressar les seves idees i ser escoltats. Encuentra ha celebrat el nou format de la iniciativa incorporant la comissió de seguiment, ja que permet "un tracte més de tu a tu" amb els membres del Comú i fomenta encara més la participació.

tracking