Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Energia

Canillo disposarà de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics

És previst que la nova infraestructura s'instal·li durant les properes setmanes en una ubicació que encara no s'ha concretat
cotxes elèctrics

Andorra, darrera de Noruega en implantació del cotxe elèctric

Un punt de càrrega en una imatge d'arxiu

M. F. / ANA
Actualitzada 27/06/2016 a les 17:21
El comú de Canillo ha aprovat avui la signatura d'un conveni amb Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), pel qual la corporació cedeix a la parapública uns espais per instal·lar dos carregadors per a vehicles elèctrics, un de càrrega normal i l'altre de càrrega ràpida. El conveni té una durada de tres anys renovable si cap de les parts hi posa inconvenient, i està previst que la nova infraestructura s'instal·li durant les properes setmanes. El cònsol major, Josep Mandicó, ha indicat que estan acabant de decidir la ubicació dels punts de càrrega, per tal que siguin el màxim de cèntrics, i ha afegit que "ara per ara només s'instal·laran al poble de Canillo".

La sessió de comú d'avui també ha servit per aprovar el conveni entre la corporació i Ensisa per editar una nova guia d'estiu amb les activitats de lleure, esportives i culturals de la parròquia. L'import que s'hi ha destinat és de 8.200 euros -a pagar a parts iguals entre les dues entitats- i s'han repartit un total de 18.000 exemplars.

D'altra banda, s'ha aprovat un conveni entre el comú i el Govern per poder tenir accés als números de registre tributari (NRT) dels administrats, per facilitar l'execució de deutes pendents de tributs i posar en pràctica el protocol amb l'Associació de Bancs Andorrans a l'hora d'embargar comptes. El pas següent serà la creació d'una comissió formada per membres del departament de Tributs, del departament de Sistemes de la informació i dels comuns per tal de determinar el procediment a seguir i preservar la confidencialitat de les dades.

Finalment, el comú de Canillo ha creat una nova tarifa d'aparcaments especialment dirigida als docents de la parròquia i d'altres treballadors que viuen en altres indrets del país. En concret, podran estacionar a l'aparcament dels Arenys, al costat del Palau de Gel, de 8 a 20 hores els dies laborables, per 27,5 euros mensuals, un preu més avantatjós que els 3 euros diaris que costa sense aquest abonament.
  • #1 Gil
    (27/06/16 22:51)

    Em sembla molt bé aquest "nou sistema ecológic" peró ! imagineu una parada               d´autopista en temps de vacances amb més de 300 cotxes elèctrics conectats ! com és el cas en parades a França i altres paisos d´Europa. O sigui que has d´esperar molt temps amb el teu cable a la mà fins que poguis conectar-te ! i quan penso que els cotxes actuals, exepte el TESLA (350 kms), sols poden fer 150 kms. En temps d´hivern, amb el fred, l´autonomia baixa a més de 30 % ! 

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477