El comú manté el tall de Meritxell malgrat l'oposició d'alguns comerços

Un grup de botiguers envia una carta a la cònsol major demanant-li que no restringeixi al trànsit la part baixa sense un estudi previ

El comú manté el tall de Meritxell malgrat l'oposició d'alguns comerçosArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú tancarà al trànsit la part baixa de l’avinguda Meritxell el 10 de juliol, coincidint amb l’arribada al país del Tour de França, i ho farà tot i l’oposició d’alguns comerciants de la zona que rebutgen la mesura. Un grup d’empresaris va fer arribar dimecres una carta a la cònsol major, Conxita Marsol, on li demanen que abans de restringir el trànsit des del car­rer de la Unió fins a la Rotonda es faci un projecte previ que expliqui exactament com es gestionarà el canvi. Un estudi que detalli “quin embelliment es farà, com se circularà, quines seran les hores de càrrega i descàrrega i tot el que representa el tancament circulatori”, narra Jaume Martí, propietari de la Gran Farmàcia i impulsor del manifest.

Etiquetes:

Segons Martí, que xifra en una vintena els botiguers que han subscrit el manifest de protesta, “no està gens clar” com es gestionarà la prohibició de circular en aquest tram del eix comercial principal del país. “Ningú sap res”, assegura, i considera que el tancament “no és una decisió del comerç”. Altres dels establiments que s’han adherit al document són la Farmàcia Pasteur o Roca Ribes. El director general de la botiga, Jordi Arnal, apunta que “s’havia de fer un projecte d’embelliment, s’havia d’estudiar tot el tema de la circulació, dels accessos als aparcaments que hi ha al costat de l’avinguda... I tot això no s’ha fet” alhora que comenta que “ens agradaria saber si pensen fer l’embelliment, si hi haurà terrasses, com solucionaran el tema dels aparcaments...”. És en aquest sentit que titlla el tancament de “precipitat” i demana “un projecte amb cara i ulls” que permeti “veure quin impacte té en tots els sentits”. “Ens hem equivocat tantes vegades amb l’avinguda Meritxell que si hi tornem farem riure”, va reblar.

MARSOL MANTÉ EL COMPROMÍS

Malgrat aquests planys, la majoria pensa mantenir el compromís de fer la part baixa de l’avinguda Meritxell per a vianants a partir del 10 de juliol. La cònsol major, Conxita Marsol, va assegurar en declaracions al Diari que “no hi haurà cap canvi” en el plantejament de prohibir la circulació amb motiu de l’etapa andorrana del Tour i de fer-ho sense dur a terme cap embelliment. “La decisió està presa. Mantindrem la nostra posició”, va manifestar.

Marsol va destacar que la corporació ja havia parlat amb els comerciants i va remarcar que els signataris de la carta “són les mateixes persones que ens van manifestar reserves en el seu dia” quan es va fer l’enquesta als botiguers afectats. La majoria té previst tancar la part baixa directament i anar veient quines millores s’han d’implementar. D’aquesta manera, no es farà cap embelliment i durant aquest any es decidiran qüestions com ara l’accés a l’aparcament d’E.Leclerc.

Malgrat les reserves, el responsable de Roca Ribes recalca que no estan “ni a favor ni en contra de fer la part baixa per a vianants”, però demana “tindre els elements per poder decidir i donar la nostra opinió”. “No veig que realment tinguem una millora”, confessa Arnal. En aquesta mateixa línia, Martí subratlla que no es volen oposar frontalment al tancament sinó que demanen que “s’expliqui com es farà, que es faci bé i que ens puguem asseure per parlar-ne”. “Primer en parlem i després ja veurem si hi estem d’acord”, etziba Martí, el qual veu “un error tancar sempre”. “M’agradaria que la cònsol, que té ganes de consens, ens presentés un projecte amb els pros i contres i no anunciés una data de tancament”, va sentenciar. Amb tot, posa de manifest que “ens van dient que tothom hi està d’acord, però hem anat trobant gent que no i van decidir enviar la carta”. “No és veritat que la gran majoria hi estigui d’acord. Som uns quants que no ho volem”, sosté. “Estem en contra d’un tancament a la brava”, conclou.

tracking