Escaldes

Els beneficis de Capesa cauen a la meitat

Els descomptes en les factures als afectats per les torrentades han reduït els guanys de la societat a 88.000 euros

Els beneficis de Capesa cauen a la meitatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Capesa va tancar el 2015 amb 88.000 euros, un 49% menys que l’exercici anterior. Malgrat l’augment del preu al consumidor, les despeses ocasionades per la tor­rentada del passat estiu han reduït els beneficis en 87.000 euros, que van ser de 175.000.

Els accionistes de la companyia van aprovar els comptes i la gestió en la sessió ordinària celebrada dijous al vespre, a la que van assistir una seixantena de persones. A l’hora de fer el repàs als ingressos i a les despeses, el seu president, Eduard López Mirmi, va recordar que el passat 2015 es va haver d’afrontar, d’una banda, les actuacions urgents per la torrentada del passat 21 de juliol i, per una altra, el “gest comercial” de descomptar un 33% als seus clients en la factura de l’octubre (recull la despesa dels mesos de juliol, agost i setembre), que va suposar per a la companyia d’aigües ingressar 80.000 euros menys. Per contra, els ingressos es van veure lleugerament augmentats per l’increment del 2% del preu de la factura, tal com s’ha produït els darrers tres anys.

López Mirmi destaca que, malgrat la davallada als comptes durant l’exercici passat, dels guanys s’ha decidit destinar 30.000 euros a dividends i els 58.000 restants per a la reserva. Els beneficis, doncs, seran de 20 cèntims per acció. La mesura contrasta amb la necessitat de la companyia de fer una ampliació de capital, d’1,3 milions d’euros, per poder construir un nou dipòsit d’aigua. La voluntat de la companyia és emetre uns 30.230 títols amb un valor de 43 euros per acció que permetrien arribar fins als 1,3 milions. “Pot semblar contradictori, ja que és pràcticament segur que aquest any no es podrà tornar a fer, però creiem necessari compensar el compromís de l’accionista, mantenir l’al·licient de formar-ne part”. Segons López Mirmi, sufragar la factura de les obres del nou dipòsit del 2016 i la part que encara quedarà pendent, de cara l’any vinent –els treballs han d’acabar al març–, descarta pràcticament que després del tancament de comptes es puguin repartir de nou els beneficis.

Des del comú, el cònsol menor, Marc Calvet, assenyalava que els números de l’exercici passat constaten que “es tracta d’una empresa sana, amb pocs impagats, que segueix creixent”.

tracking