L'obra dels Pouets està aturada pels impagaments als treballadors

Conxita Marsol remarca que hi ha irregularitats en la concessió, en el compliment dels terminis i perquè no s’ha presentat projecte

L'obra dels Pouets està aturada pels impagaments als treballadorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reforma a l’aparcament dels Pouets està aturada. El motiu són els impagaments que la societat concessionària té pendents amb les que estan executant les obres. Aquesta és la informació que va rebre dimarts al matí Conxita Marsol després de mantenir una reunió amb empleats de l’empresa que feia la instal·lació de la maquinària. “M’han vingut a veure persones que han treballat allà, que no han cobrat, que els ha contractat l’empresa, que no estan treballant i que em diuen que l’obra està avançada”, exposa la cònsol major davant dels micròfons de COPE Andorra-AD Ràdio, que assenyala que es van adreçar a la corporació per alertar de la situació després que “han cobrat una part al començament, però després les factures se’ls han retornat i ara fa uns mesos que no els paguen i han deixat de treballar-hi”. De fet, no és la primera vegada que els impagaments dels Pouets arriben al comú perquè la cònsol assegura que des de la CEA li van trucar fa un parell de mesos perquè havien rebut treballadors d’empreses que feien les reformes i no cobraven.

Marsol es mostra preocupada per l’aturada i subratlla que “al comú li interessa que es faci aquell pàrquing i que s’acabi, i farem tot el possible perquè funcioni però veurem fins on podem arribar”. I és que la cònsol adverteix que en aquesta gestió com en d’altres que han heretat del comú anterior “constatem alguna irregularitat amb la concessió, amb l’empresa que està fent les obres, amb els terminis que estableix el plec de bases per presentar les obres i amb el projecte”. Explica la mandatària que per la informació que han pogut esbrinar “hi havia un any per finalitzar l’obra des del moment que s’aprovava el projecte, tot i que no s’ha aprovat mai un projecte, sinó una obra menor, que també em preocupa”.

Pròrroga si és necessària

La cònsol destaca que aquell termini es compleix ara, al juny, i no han rebut cap notificació de l’empresa sobre si s’han acabat o no els treballs, i puntualitza que el plec de condicions tècniques dóna un termini de sis mesos abans de poder rescindir el contracte o concessió, que va fer el comú de Jordi Minguillón a l’empresa russa Dionis SLU per a 25 anys l’abril del 2015. Marsol indica que això significa que la societat tindria encara sis mesos per treballar i ressalta que “es preveu una penalització que també està escrita d’una manera que no l’acabem d’entendre, però hi és i ho estem estudiant”, i precisa que per l’interès que té la corporació que l’aparcament torni a funcionar “si el comú ha de donar una pròrroga a l’empresa estem disposats a fer-ho dintre d’uns límits i se sotmetria al consell de comú”.

La cònsol es va mostrar sobtada perquè no es presentés el projecte durant els tres mesos que es preveia, en tot cas incideix que “nosaltres al comú no l’hem trobat, potser també és a casa d’algun cònsol, no ho sé”, ironitza, amb referència a la documentació sobre la pista de gel que Minguillón va aportar a la darrera sessió de comú. La falta de projecte per a uns treballs que afirma que “per l’envergadura són importants” obre una altra incògnita. “El projecte s’havia d’analitzar pel comú i per Govern i aquesta fase no s’ha fet i s’haurà de fer l’anàlisi a posteriori abans de l’obertura si acaben l’obra”, remarca.

Garanties de seguretat

La cònsol de la capital insisteix que no tenen coneixement de com estan les obres, però que la informació que li han tramés els empleats que hi treballaven “és que està molt avançada, que s’ha treballat molt i bé i s’han canviat moltes coses”, i apunta que quan finalitzi la reforma l’empresa haurà de presentar la certificació a Govern “i els departaments afectats hauran de validar si realment compleix les garanties oportunes, com es fa a totes les obres”. Per això, Marsol comenta que vol “ser positiva i que ho arribarem a solucionar i tindrem aquell pàrquing”, i que li arribin “les garanties tècniques firmades i validades pels departaments cor­responents que necessito”.

La cònsol reitera que no se cedirà espai de la via pública per instal·lar maquinària del pàrquing “perquè la concessió no ho preveia i el comú necessita el car­rer”, i anuncia que ja s’ha convocat el representat legal de la concessionària dels Pouets per tenir una reunió, “i potser em donen una alegria i que Govern els ha donat els informes favorables”.

tracking