Canillo

El Palau de Gel doblarà l'ocupació per estades esportives aquest estiu

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel acollirà estades esportives durant set setmanes aquest estiu, una ocupació que dobla la de l’any passat, quan van passar per la parròquia unes 400 persones durant les tres primeres setmanes de juliol. El cap del departament d’Esports de Canillo, Francesc Oriol, va explicar que es faran estades des del 4 de juliol fins al 19 d’agost, amb l’arribada al país de turistes de fins a vint nacionalitats diferents. Segons va detallar, l’activitat començarà al juliol amb una estada de finlandesos, seguirà amb una estada esportiva del club local, una altra amb un entrenador francès i acabarà amb el summercamp del campió del món de patinatge artístic, Javier Fernández. De fet, divendres 19 d’agost el Palau de Gel cedirà les instal·lacions a la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern per celebrar una gala amb Fernández.

Les tres setmanes d’estades esportives de l’any passat van permetre registrar el 16% més d’ingressos que l’any anterior, de manera que Oriol espera que la freqüentació i la facturació es doblin amb les set setmanes d’activitats lúdiques del 2016. Les estades esportives, que generen un augment de les pernoctacions, són “un valor afegit a la parròquia perquè fomenten les freqüentacions i reserves”, sosté Oriol.

L’estiu passat, l’equipament va incrementar un 24% la facturació a l’agost i es va equiparar a nivells del 2011, unes xifres que s’expliquen per l’ocupació turística, a diferència del juliol, en què l’ocupació prové d’esportistes. El responsable del Palau de Gel assegura que “la projecció és bona” però es mostra “caut” perquè el nivell de despesa final dependrà de les condicions meteorològiques. “Tenim l’inconvenient del temps. Les estades esportives sí que les tenim garantides, però el turista que és el que fa augmentar la freqüentació mai el tens assegurat”, va reconèixer.

Oriol també va valorar molt positivament els resultats que l’equipament va registrar a l’hivern i que es confirmen com els millors dels darrers vuits anys, amb un increment del 24% dels visitants i un 15,7% dels ingressos entre gener i abril. “La temporada d’hivern ha estat espectacular, molt bona, de les millors pel que fa a freqüentacions i facturació. Estem contents”, va manifestar.

tracking