La part baixa de Meritxell es talla al trànsit al juliol

La cònsol assegura que té l’acord dels transportistes per determinar les hores de càrrega i descàrrega, que acabaran a les dotze del migdia

La part baixa de Meritxell es talla al trànsit al juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La desaparició del trànsit rodat a la part baixa de l’avinguda Meritxell tindrà lloc al juliol. Així ho va explicar la cònsol major d’Andor­ra la Vella, Conxita Marsol, que va assegurar que la data exacta encara no està definida i va descartar que fos el dia 1. El mes que queda per endavant la corporació aprofitarà per acabar de definir els detalls del tancament. Així, per exemple, ja s’han posat en contacte amb el col·lectiu de transportistes per detallar-los les hores en què podran accedir a l’eix. “Ja ens han dit que no tenen cap problema. De fet, crec que ja s’hi han habituat a Vivand”, va destacar la cònsol, afegint que “també ens han aportat idees que podrem tenir en compte”. Si no hi ha canvis, es podrà accedir en vehicle a la part baixa de l’avinguda als matins per fer tasques de càr­rega i descàrrega. La previsió és que l’horari s’allargui fins a les dotze del migdia. A partir de llavors, ja no s’hi podrà circular. A banda dels transportistes, però, la setmana vinent té previst trobar-se, també, amb els majoristes per confirmar que no hi veuen inconvenients.

Marsol va reiterar que l’obertura de l’eix per a vianants aquest estiu es farà sense cap tipus d’embelliment. “No tocarem res, es quedarà tal com està, com quan es feien els tancaments puntuals”, va detallar, sense amagar que “la meva idea inicial era esperar a tancar un cop haguéssim fet l’embelliment, però els comerciants ens han demanat de fer-ho abans. Així doncs, la inversió important per al projecte d’embelliment queda reservada per al 2017. “Mentrestant, acabarem de definir el projecte perquè encara no el tenim clar del tot”, va manifestar.

Canvis

Conxita Marsol, a més, va explicar que la previsió és que a final de l’any que ve l’embelliment estigui enllestit. Ara bé, va apuntar que malgrat que ara es defineixin uns accessos per a les hores de càrrega i descàrrega, això no significa que més endavant es puguin canviar. “Potser estenem l’embelliment en alguns carrers del voltant i llavors potser no s’hi podrà arribar, podria ser el cas del carrer Josep Rossell Calva”, va detallar.

No obstant això, aquestes serien mesures més a llarg termini i un cop estigués completament definida la reordenació del trànsit. Un pas, però, que Marsol no preveu complicat. “Tenim previst desviar el trànsit de la mateixa manera que es feia amb els tancaments puntuals: pel carrer Na Maria Pla, per la part de darrere de la Dama de Gel cap al carrer Doctor Mitjavila així com per la zona de Prada Ramon”, va dir. Uns canvis en la circulació que va exposar que no es complicaran per les obres de construcció de l’edifici The Cloud i que obliguen a tallar, durant cert temps, alguns dels carrers del voltant. “No ens afectarà”, va assegurar.

Un cop la part baixa estigui enllestida– cal tenir present que és l’únic tram de l’avinguda on hi ha un consens clar sobre treure completament el trànsit– s’haurà de començar a definir quina és la solució per a la part alta de l’avinguda. Fa uns dies la mandatària de la capital ja va avançar que un cop es faci el projecte d’embelliment s’haurà de decidir el futur per a la part alta. La qüestió serà saber si finalment es compta amb un o dos sentits de circulació. I és que malgrat que la corporació d’Andorra la Vella és partidària de deixar-hi un únic sentit per eixamplar les voravies, no es prendrà cap decisió que no estigui consensuada amb els comerciants. De fet, es preveu que sigui a l’octubre quan se’ls consulti.

tracking