Canvis per abaratir l'obra de millora del passeig del riu

Es declara desert el concurs per substituir el frontal de la plataforma

Canvis per abaratir l'obra de millora del passeig del riuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo ha declarat desert el concurs que va convocar per tal de dur a terme un projecte d’embelliment i millora al passeig del riu. Segons va explicar el conseller d’Obres, Rafel Casal, s’ha de substituir el frontal que tapa el formigó de la plataforma del passeig, però les ofertes que s’havien presentat “tenien un preu molt elevat”, ja que preveien utilitzar ferro forjat amb diferents formes. “No feia falta tot això i hem decidit substituir-ho per simples peces de ferro”, va manifestar. Així, dels aproximadament 180.000 euros que preveia el projecte inicial es calcula que el cost es podrà rebaixar fins a 80.000 o 100.000 euros com a molt.

Aquesta fase permetrà fer millores al llarg d’un quilòmetre i també es preveu arreglar la barana que està rovellada, així com els seus ancoratges. D’altra banda, el comú ja ha demanat el nou terra que s’hi posarà, que serà un llosat de granit. Així que es tingui el material el durà a terme l’obra. La corporació local també preveu canviar els fanals, posar bancs o canviar les papereres. “Ara es farà aproximadament un quaranta per cent del passeig”, va detallar Casal, que va xifrar en més de 350.000 euros el cost de fer tota l’obra.

La segona fase de millores arribaria “fins al cap de Racons” però no es faria fins a l’any vinent. El conseller va destacar que precisament aquesta segona fase és més fàcil d’arreglar perquè “no hi ha el voladís i s’hi pot accedir més bé”, ja que a l’altra part hi ha trams que són estrets o no hi poden arribar els camions. Així, es preveu posar el mateix tipus de terra, s’arreglaran les parets i s’hi col·locarà el mateix mobiliari.

tracking