El comú convoca un concurs per reobrir l'esplai del complex esportiu

Consideren que hi ha prou demanda per disposar d’un tercer centre amb aquest servei i evitar que les famílies vagin a altres parròquies

El comú convoca un concurs per reobrir l'esplai del complex esportiuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot just tres anys després que l’esplai El Xiulet tanqués les seves portes, ara el comú d’Encamp ha decidit convocar un concurs públic per tal d’adjudicar la concessió del servei al local situat al Complex Esportiu i Sociocultural. L’edicte es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat (BOPA) i les empreses interessades tenen temps fins al dia 5 de juliol per presentar les seves ofertes. Segons va explicar la cònsol menor de la parròquia, Esther París, “volem una empresa que gestioni i exploti el centre d’esplai” i és que es considera que la demanda del servei és suficient per obrir un nou centre d’aquestes característiques (actualment hi ha dues empreses que ofereixen el servei d’esplai). De fet, va assegurar que “abans de convocar el concurs hem parlat amb ells i ens han dit que no hi veien cap impediment perquè fins i tot potser alguna d’elles pot presentar-s’hi”.

Des de la corporació s’ha volgut evitar així que la situació pogués generar cap tipus de conflicte. A més, París va indicar que si bé fins ara les ludoteques de la parròquia no havien detectat una davallada de la feina, sí que tenen constància que hi ha algunes famílies que porten els infants a esplais d’altres parròquies, “ja sigui perquè treballen fora i els va millor o per altres motius”.

Cal recordar que l’esplai ofereix activitats per a infants d’entre 3 i 6 anys tant durant el curs, perquè les famílies puguin portar els nens i nenes després de l’escola, com per als períodes de vacances escolars. Així, la mandatària va assegurar que entre els punts que es valoraran més de les diferents ofertes serà “el projecte educatiu”. En aquest sentit i pel que fa a les condicions, en principi es tractarà d’uns preus força competitius. “En el plec de bases es detalla que les tarifes han de ser, com a molt, un 20% més cares que el preu públic que té fixat el comú per a aquest tipus de servei”, va manifestar.

D’altra banda i quant al preu que haurà de pagar la concessionària en concepte de lloguer, París va qualificar-ho “d’import mínim” i és que la xifra no podrà ser inferior a 1.800 euros anuals. Així, va insistir que més enllà de l’oferta econòmica “el que més demanem és un projecte educatiu amb activitats tant per al curs escolar com per als dies de vacances”, tot i que també es fixaran en “el funcionament que proposin i els mitjans humans que hi destinin”.

Cal recordar que la ludoteca El Xiulet va anunciar que tancava el juny del 2013, després que el comú elaborés un nou reglament social que retirava la subvenció anual que concedia als esplais privats del poble. Les ajudes ascendien a 180.000 euros que es repartien en funció dels alumnes que tenia cada centre. El diners servien per mantenir una política de preus més baixa i ajudar totes les famílies de manera automàtica i igual (els centres no augmentaven les quotes i no es cobraven els dinars i els berenars perquè es cobrien amb l’ajuda). El nou reglament, però, va apostar per subvencionar “únicament” aquelles llars que passen per dificultats econòmiques.

Només un tancament

Malgrat que la resta d’esplais van acceptar la mesura, els responsables d’El Xiulet van assegurar que no podien mantenir el servei. A més, la concessió que tenien havia caducat uns mesos abans i la corporació no havia tornat a convocar el concurs per adjudicar el servei. El tancament d’El Xiulet, a finals del mateix mes de juny del 2013, va provocar un fort rebombori al poble, ja que els pares van reclamar poder disposar del servei, com a mínim fins a finals d’agost. Un petició que al final van acceptar el comú i els privats.

tracking