Escaldes-Engordany

La parròquia podria patir nous talls d'aigua si les pluges són intenses

Les obres dels nous dipòsits avancen més ràpid del previst i el juliol estarà en marxa el primer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si les previsions del temps es compleixen en els pròxims dies hi haurà pluges intenses que podrien propiciar nous talls d’aigua a Escaldes-Engordany, com a mínim fins que es posin en marxa els nous dipòsits que s’estan construint. El pròxim juliol es preveu que s’obri el primer de manera provisional. Des del comú no preveuen que les precipitacions afectin les obres. “L’únic que pot passar és que hi hagi un altre tall si la pluja és molt intensa, però no ha de retardar les obres. No ho ha fet aquests dies i ha plogut intensament”, va argumentar ahir el conseller de Serveis i Manteniment, Josep Tudel, a la premsa. Tudel, juntament amb el president de Capesa, Eduard López Mirmi, van visitar ahir les obres per col·locar la coberta d’un dels dos dipòsits i amb els quals es vol acabar amb els talls d’aigua, provocats per la terbolesa que provoquen les pluges intenses.

Ara el dipòsit de la parròquia pot emmagatzemar 800 metres cúbics. “Es buida sis vegades al dia. Això és molt complicat de fer funcionar quan hi ha nivells de terbolesa”, va dir López.

El nou dipòsit tindrà una capacitat de 2.500 metres cúbics. “Els talls hi seguiran sent, però la població no se n’adonarà”, va exposar Tudel. En aquest sentit, López va destacar que la nova infraestructura permetrà tenir una autonomia d’unes 24 hores. “Amb això podrem anar amb una gestió més assossegada”, va puntualitzar López.

Capesa no té suficients diners per finançar el segon dipòsit que es preveu que funcioni a l’octubre. Les obres tenen un cost de 2,4 milions d’euros i Capesa en requereix 1,3 per acabar-les. Per això ha convocat per al 16 de juny una assemblea extraordinària d’accionistes per incrementar el seu capital. La idea és posar al mercat noves accions que tindran un valor de 43 euros. Si no aconsegueixen nous inversors, López confia en l’administració pública. “El comú ha desbloquejat 1,3 milions d’euros en el cas extrem que no volgués venir ningú”, va destacar López.

La parròquia podria patir nous talls d'aigua si les pluges són intenses

tracking