Una consultora s'interessa per trobar inversors per a Arcalís

Tudó i Choy revelen que és la societat Mountain Peak Developments qui fa d’intermediària dels inversors estrangers

Una consultora s'interessa per trobar inversors per a ArcalísFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La societat Mountain Peak Developments SL és el nom que amagaven les conselleres liberals del comú d’Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, darrere la seva promesa electoral d’aportar un inversor privat per a Arcalís. Ara bé, cal aclarir que aquesta societat, radicada a Andorra i dirigida per la resident anglesa Sheena Passfield, no és qui farà la inversió, sinó que tan sols actua com a intermediària. Mountain Peak Developments és una consultora que treballa per a diversos inversors per tal de trobar-los projectes on invertir. De fet, es tracta de la mateixa societat que actualment negocia amb Saetde per facilitar l’entrada de capital estranger, en primer lloc, a través de la compra de les accions que el comú té de Saetde.

Amb tot, les conselleres no van revelar si els inversors interessats en Saetde serien els mateixos que també invertirien a Arcalís. “Aquesta societat representa els interessos del capital que voldria invertir a Arcalís. En funció del projecte pot tirar cap a un costat o cap a l’altre”, va explicar Tudó. De la seva banda, Choy va assegurar que “qui són els inversors no és interessant. La part interessant és saber que hi ha aquesta societat que es dedica a buscar inversors i que tenim una carta on es comprometen a tenir-los”. I hi va afegir: “qui són? Això ho desconeixem”.

Concurs públic

Ara bé, les conselleres liberals van deixar clar que el capital privat no farà cap pas si no es convoca un concurs públic. Un pas que van reclamar al comú per demostrar el seu interès en la proposta. “El següent pas és que el comú convoqui un concurs públic per determinar el marc d’actuació del projecte”, va assenyalar Tudó, recordant que és la corporació a qui li pertoca, com a propietari, definir els paràmetres de la participació: el percentatge que els privats tindrien en l’accionariat, si es preveuen construccions a la zona, si s’ha de fer algun giny o no, etcètera. D’aquesta manera, va remarcar que “el senyor Mortés demostrarà la voluntat política de donar curs a l’entrada de la inversió privada i, per tant, a la salvació de l’estació i d’una part de la parròquia”.

De fet, van explicar que la societat està en espera del concurs. “Tenen molt interès a invertir, estan esperant el concurs públic perquè hi hagi les regles del joc damunt la taula. Malgrat que nosaltres no guanyéssim les eleccions l’estació els interessa i els interessa invertir”, va reiterar Sandra Tudó. Amb tot, van admetre que encara no s’han reunit amb el cònsol major per donar-li els detalls dels possibles inversors, si bé confien que hi pugui haver una trobada els propers dies.

Les conselleres, a més, van destacar que la convocatòria d’un concurs públic també permetria que altres inversors interessats s’hi presentessin. “El que ens interessa és el benestar de la parròquia, ja sigui a través del nostre inversor o d’altres”, va afirmar Tudó, que va voler destacar la solvència de la seva proposta i va afirmar que “si algú té un dubte sobre la credibilitat i la solidesa de la societat, els convido a agafar el telèfon i que parli amb el cònsol d’Encamp que actualment estan avançant a bon ritme els seus processos amb aquesta mateixa societat”.

També Choy es va manifestar en la mateixa línia. “El senyor Mortés darrerament parla d’un pla de viabilitat. Sembla que tenen altres estratègies però nosaltres pensem que serà difícil salvar les xifres d’Arcalís sense una inversió externa”. D’aquesta manera van remarcar que tot i que l’estació ha tancat la temporada amb 100.000 euros en positiu, això és “el resultat d’explotació” però “encara tenim un deute considerable”. Les representants liberals van deixar clar que “l’important és poder tirar endavant la parròquia, el camp de neu i que els ciutadans se’n beneficiïn”.

MORTÉS, OBERT A NEGOCIAR

El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, va explicar ahir que desconeixia completament la informació donada per les conselleres de la minoria sobre els inversors interessats en Arcalís. Amb tot, es va mostrar obert a negociar ja sigui amb ells o amb qualsevol altre inversor interessat. “Qualsevol persona que estigui interessada que em vingui a veure i li passarem la informació. Estem a la seva disposició i si es volen reunir, ens hi reunirem”, va explicar. Mortés va deixar clar, però, que per fer un concurs públic “primer hem de tenir el pla estratègic per als propers deu anys perquè sabem que el volen”.

tracking