Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Andorra la Vella

Meritxell per a vianants “entre juliol i agost”

A l’octubre es farà una enquesta entre els comerciants de la part alta per decidir si la via es fa o no d’un únic sentit
Meritxell per a vianants “entre juliol i agost”

Meritxell per a vianants “entre juliol i agost”

Els vianants guanyaran pes a l'avinguda Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/06/2016 a les 07:15
La part baixa de l’avinguda Meritxell, entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda, serà exclusiva per a vianants aquest estiu. La mesura es prendrà “entre juliol i agost”, tal com va manifestar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. D’aquesta manera, es compleix amb la petició feta des dels comerciants de la zona, els quals demanaven tancar al més aviat possible el trànsit i no esperar que es completi el pla d’embelliment de tota l’avinguda, previst per a l’any vinent. La cònsol va explicar que el tall al trànsit d’aquest estiu no comportarà treballs extres, “obrirem com ho tenim ara”, va precisar, i únicament es trauran “alguns elements del mig per no destorbar”.
La inversió forta queda reservada per al 2017. La corporació de la capital ja hi està treballant. “Volem que sigui un referent”, potenciant la sostenibilitat dels materials emprats, va detallar Marsol. També es vol que sigui una reforma “moderna, innovadora, variable i viva”, és a dir, “no tenir sempre la mateixa jardinera, que tot es vagi adaptant”. Les dues parts de l’avinguda tindran una continuïtat visual.
Durant tot aquest treball per rentar la cara de la via caldrà definir si la part alta es farà d’un únic sentit o de dos sentits de circulació. El comú és partidari d’un únic sentit per poder eixamplar les voravies, però la decisió es prendrà “en consens amb els comerciants”, que han demanat uns mesos abans de pronunciar-se. “Volen veure com els afecta el tall al trànsit de la part de baix, si els vianants que arriben a la Rotonda segueixen o no cap a dalt”. Per aquest motiu, “a partir de l’octubre farem una enquesta” per prendre una decisió.
Un cop l’embelliment sigui una realitat el proper pas serà treballar en un pas soterrat per a una part dels vehicles que baixen des d’Escaldes i la Massana direcció el carrer Prat de la Creu. Així, “es facilitarà l’accés per als vianants” que circulin per la plaça de la Rotonda. Marsol ha assegurat que és un projecte a llarg termini” però que quedarà plasmat al pla d’urbanisme de la parròquia.
Finalment, i pel que fa als cotxes provinents del carrer Prat de la Creu i del parc Central direcció a Escaldes, també es planteja, tot i que a encara més llarg termini, un pas soterrat. En aquest cas seria per a la totalitat dels vehicles. “L’avinguda Meritxell té pàrquings i d’altres zones a les quals s’ha de poder accedir en cotxe”, va defensar la cònsol major.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477