Torres diu que el desequilibri de personal prové del mandat d'Alís

El cònsol remarca que hi ha àrees mancades d’empleats i d’altres sobresaturades perquè es feien canvis “més per voluntat política que per necessitat”

Torres diu que el desequilibri de personal prové del mandat d'AlísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Encamp assegura que de vegades li “sobta” les crítiques de descontrol i desordre de personal que fan representants del Partit Socialdemòcrata “perquè ens hem trobat una situació que ve d’una herència i reivindiquen coses quan la gran part d’eventuals vénen del mandat de Miquel Alís i les estructures que hi ha en alguns departaments, també”. Precisa Jordi Torres, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que és cert que en alguns departaments “hi ha mancances de treballadors però d’altres estan sobresaturats i aquí fa falta una mica d’estudi perquè hi havia gent que demanava un canvi de departament i de vegades més per voluntat política que per necessitat se’l canviava”, en referència al que considera que es feia durant els consolats previs a l’arribada de Jordi Mas i ell mateix. Segons el mandatari de DA la conseqüència ha estat el desequilibri en la distribució dels empleats a Encamp que “si s’hagués fet una anàlisi aprofundit aquestes coses probablement no tindrien perquè haver passat però és el que ens trobem avui en dia”.

Torres argumenta per què si aquesta situació ja s’havia detectat no es van prendre mesures en el mandat passat, quan ell ocupava el càrrec de cònsol menor. Admet “un mea culpa perquè per la complexa situació financera del mandat anterior no ens hi vam posar i potser és un problema que es podia haver començat a treballar abans” i afegeix que ara que la situació financera ha millorat i el comú “té capacitat per reorganitzar i tot el que sigui necessari de contractar més gent ens hi hem posat”.

Caldran més contractacions

I és que, puntualitza el cònsol, l’anàlisi de l’organigrama del comú que s’està fent mostra que fa falta personal en les àrees d’Higiene, Obres Públiques i Urbanisme i Comunicació i “probablement ens obligarà a contractar més personal”. Jordi Torres al·lega que això hauria representat “un sobrecost” que el mandat passat no es podia afrontar perquè van considerar prioritari redreçar les finances “i després atacar el problema de reorganitzar els departaments” que és el que s’ha abordat aquesta legislatura. De moment hi haurà cinc incorporacions eventuals per cobrir el dèficit en el departament d’Higiene i el mandatari afirma que caldrà contractar un tercer tècnic d’obres perquè si no la revisió de projectes s’allarga i no es poden donar els permisos, tot i que “estem analitzant com ho farem perquè no és tan urgent com en Higiene”.

El comú d’Encamp té entre 290 i 300 treballadors dels quals entre 50 i 60 són eventuals, segons explica el cònsol que reconeix que és una quantitat elevada i que “una part haurien de ser fixes i això ens ho dirà aquest estudi que estem fent però n’hi ha molts que l’eventualitat haurà de continuar”. I assenyala que ha de ser així en les guarderies o els monitors d’esports perquè les inscripcions fluctuen i no es pot fer funcionari a tothom perquè caldria apujar preus i la gent es queixaria.

Apunt constructiu de Liberals

El cònsol destaca que la denúncia de Liberals sobre les funcions d’un cap de departament ha alertat la corporació “perquè de vegades hi ha coses que s’estan fent malament perquè es fan fa molts anys i fins que algú no t’alerta no te n’adones” i apunta que és una crítica constructiva “que agafem amb bons ulls i si tenen raó mirarem la manera d’arreglar-lo”. Especifica, però, que “no crec que el comú estigui utilitzant malament el càrrec de relació especial sinó que són diferents interpretacions de l’ordinació i els serveis jurídics ho estan analitzant”, i sosté que en ocasions les tasques que s’encar­reguen a aquests càrrecs poden ser “similars a les d’un cap de departament que segons la llei ha de cobrir-se per promoció interna o concurs extern complint uns requisits”. Alhora incideix que càr­recs de relació especial a Encamp n’hi ha fa més de 12 anys, amb Alís n’eren cinc, en arribar Jordi Mas en van quedar en dos o tres i ara només n’hi ha un.

Torres rebutja les crítiques de l’oposició quan es queixen de falta de transparència i recorda que abans Recursos Humans depenia de la junta de govern i la minoria no sabia res del que succeïa i que en el consolat de Jordi Mas es va crear una comissió que permet ser present a la minoria i per tant conèixer el que es fa, tot i que no ho comparteixen. I emfatitza que “transparència més que ara com a mínim en el consolat d’Alís no hi era i m’agradaria saber quina informació han demanat i no se’ls hi ha facilitat”.

MOBILITAT PERÒ VOLUNTÀRIA

Jordi Torres posa sobre la taula el que considera una “incongruència” de la Llei de funció pública perquè permet la mobilitat entre departaments però remarca que “ha de ser voluntat del treballador i no se li pot dir a un empleat que sobra gent en un departament i passar-lo a un altre”. I afegeix que s’ha de fer un edicte intern i que el funcionari vulgui canviar de lloc de feina o prendre mesures “perquè les mancances s’han de cobrir”. Per això, proposa que potser valdria la pena corregir-ho a la llei perquè l’administració tingui potestat per redistribuir el personal en funció de les necessitats.

tracking