Ld'A denuncia la situació irregular d'un cap de departament

Troguet i Lafoz demanen un canvi contractual perquè la plaça “l’ha de cobrir un funcionari”

Ld'A denuncia la situació irregular d'un cap de departamentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers Jordi Troguet i Maribel Lafoz han fet arribar un escrit al comú per tal que la majoria de DA modifiqui el contracte d’un alt càrrec de la corporació que de facto “exerceix de cap de departament”. Així ho van informar ahir a través d’una nota de premsa en la qual denuncien la “irregularitat contractual” d’aquest treballador i exposen que el comú cobrés places de cap de departament amb personal de relació especial, una situació que consideren que és contrari a la normativa.

En la comunicació que van enviar a la corporació exposen que hi ha una persona en plantilla, amb contracte de “relació especial” en vigor des de l’1 de març del 2016, en qualitat d’assessor tècnic que ha d’assumir “les funcions d’assessorament tècnic i de direcció de projectes dels serveis en aquelles àrees que li encomanin els cònsols, essent responsables d’assumir les funcions de direcció i organització del departament d’Aparcaments i Via Pública”, segons han pogut comprovar en el seu contracte laboral, el que entenen que suposa atorgar-li les funcions de cap de departament, una situació “totalment contradictòria amb les disposicions legals vigents”.

“Es tracta d’un càrrec de confiança que ja hi havia en el mandat passat i ara se li ha renovat el contracte per a quatre anys més”, va assenyalar Lafoz. De fet, en la sol·licitud presentada al comú els consellers liberals recorden al cònsol major que el marc normatiu regula la figura dels caps de departament i que són “funcionaris o bé agents de l’administració de caràcter indefinit que han accedit a la plaça mitjançant el procés corresponent que garanteix els principis de publicitat, igualtat i concurrència”, fet que asseguren que es contraposa amb l’elecció a dit d’un càrrec de confiança. “El comú té gent amb les capacitats suficients per assumir aquest rol i per tant hem decidit que s’ha de parar aquesta situació. Considerem que s’està vetant la progressió professional”, va sentenciar la consellera liberal.

D’altra banda també alerten que la situació es pot repetir en el cas del departament de Recursos Humans. De fet, van assegurar que s’està seguint el mateix procediment –un contracte de relació especial– per incorporar una persona dins d’aquest departament. “Des de la majoria ens reiteren que ara hi ha menys càrrecs de confiança, però aquest argument no és suficient, perquè estem parlant que s’actua contra les disposicions legals”, va adduir Lafoz.

En aquest sentit, els consellers de Ld’A van sumar-se a les crítiques també expressades pel conseller de la minoria del Partit Socialdemòcrata, Joan Sans, pel que fa a la gestió del personal. Van manifestar el seu neguit “pel descontrol i desorganització en la gestió dels recursos humans del comú”, que consideren “inaudit i difícilment admissible” tenint en compte que el mandat passat la majoria comunal ja era de DA.

tracking