Queixes veïnals per la brutícia del 'botellón' i en alguns pipicans

Una família reclama al comú pel tall que va patir el seu gos a l’aparcament de la Mola

Queixes veïnals per la brutícia del 'botellón' i en alguns pipicansFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alguns veïns d’Encamp han mostrat el seu malestar per la brutícia que s’acumula a la part alta de l’aparcament de la Mola a causa del botellón que hi duen a terme alguns joves del poble. Segons va explicar al Diari una veïna, Cristina Sobre, a la zona s’hi poden trobar de manera habitual trossos d’ampolles de vidre que els joves han trencat. “Els veïns s’han queixat moltes vegades i des del comú no es fa res”, va explicar. Una situació que precisament fa pocs dies va provocar que el seu gos patís un tall a la pota esquerra del qual s’està recuperant i no saben si li quedaran seqüeles. I és que, segons va explicar, es tracta d’una zona on habitualment s’hi passegen mascotes i molt freqüentada també per infants. “Li podria haver passat a qualsevol altre i podria haver estat un nen”, va remarcar.

És per aquest motiu que té previst presentar una reclamació al comú en considerar que és responsabilitat de la corporació que la zona estigui bruta. “El que vull és que es netegi, que jo pago els meus impostos i per tant tinc dret que la parròquia estigui en condicions”, va assegurar, tot afegint que “i si la zona no és del comú i no s’hi pot accedir que ho senyalitzi”.

La queixa de Sobre, però, també va més enllà. I és que va afirmar que si treu a passejar el gos en una zona boscosa és perquè “els pipicans estan molt bruts i són un niu de virus i bacteris”. Així, va assegurar que són molts els propietaris de la parròquia que no acudeixen a les zones habilitades per por que els animals agafin infeccions. “De gent cívica n’hi ha poca i la majoria no recull els excrements. Sabem que és culpa de la gent, però crec que el comú hauria de tenir més cura per netejar-ho més sovint i fer complir les normes”, va manifestar, assegurant que en alguns dels pipicans “hi vas un dia i hi ha excrements en una zona. Hi tornes al cap d’una setmana i encara hi són”. Cristina Sobre va remarcar que fa “tot el que puc per complir les normes”, recordant que el seu gos està qualificat com a raça perillosa i, per tant, “l’he de tenir censat al comú, a Agricultura, ha d’anar amb morrió i lligat amb una corretja de menys d’un metre vint de llargada”, per la qual cosa reclama l’actuació de la corporació. “Només demano poder portar el gos a un lloc on no es talli i que no estigui brut”, va apuntar, reclamant que el comú actuï amb celeritat.

tracking