La parròquia de la florFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Massana serà durant tot el cap de setmana la parròquia de la flor. El cònsol major i el cònsol menor, David Baró i Raül Ferré, respectivament, van tallar ahir la cinta inaugural de la fira de la planta i de la flor, que enguany arriba a la 23a edició. Quasi un quart de segle amb la flor com a protagonista durant el maig que encara reporta algunes novetats, com el fet que per primer cop quatre gardens del país han realitzat les instal·lacions urbanes florals pel centre de la Massana, a més de guarnir un cotxe de casament o un 600 antic de color vermell. Precisament el roig és el color que identifica aquesta edició, palpable en la decoració dels aparadors i els ornaments florals també als balcons. A més, s’han enjardinat tots els quarts. Fins demà se celebraran una vintena d’activitats, com ara una desfilada de rams de núvia.

A més dels cònsols i consellers de la parròquia, a l’acte inaugural hi van participar la subsíndica general, Mònica Bonell; la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i cònsols i consellers d’altres parròquies. El cònsol major, David Baró, va celebrar la “forta” implicació del teixit empresarial i associatiu de la Massana, que “ajuden a tirar endavant el projecte”. Així mateix, va destacar que “el 100% de les empreses” que participen a la fira “són del país”.

Després de tallar la cinta van fer una ronda per les parades de plantes i flors de la plaça de les Fontetes que durant el matí d’ahir van engegar motors per aconseguir un cap de setmana amb bon temps i bones vendes. Això és el que demanaven els botiguers de les 23 parades de jardineria, floristeria, decoració i productes artesans. La Marta, d’Auró Jardiners, va assenyalar que “depèn molt del temps, si fa mal temps no es ven”, i va lamentar que els últims tres anys hagi plogut i la fira “hagi anat a menys”.

Lluís España, de Comerç LL.2, és el primer any que participa a la fira i ahir va descarregar un miler de plantes i flors per vendre durant aquests dies. Només al matí ja havien passat per la seva parada una trentena de clients que valoren que les plantes de la fira siguin més barates.

El negoci de jardineria d’interior Luca també es va estrenar ahir muntant un estand a Andoflora. La seva responsable, Mari Nieto, va explicar que és la primera vegada que ha decidit participar en una fira amb un tipus de planta ornamental elaborada a partir d’una bola de molsa. “Fa temps que hi volia participar però no m’havia decidit”, va relatat, tot afegint-hi que ha estat 15 dies fent els productes.

Tot Natura, una de les botigues que repeteixen cada any i que ven sobretot planter, espera molta gent “si fa bon temps i els que es queden no marxen a la platja”, va dir l’Ester.

tracking