Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
La Massana

El comú invertirà 15.400 euros per analitzar les fonts comunals

Són inspeccions a les captacions i a les xarxes que es fan periòdicament
Captacions aigua la Massna

El comú invertirà 15.400 euros per analitzar les fonts comunals

L'adjudicació per a la tasca d'anàlisi és per a quatre anys.

Arxiu
Actualitzada 17/05/2016 a les 19:33
El comú de la Massana invertirà un total de 15.417 euros aquest any per analitzar les fonts comunals i els dipòsits de la parròquia. El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar la setmana passada l’adjudicació definitiva dels treballs d’anàlisi de la qualitat de l’aigua destinada al consum humà de la Massana. El concurs, que té una vigència de quatre anys –el darrer es va convocar l’abril del 2012–, s’ha adjudicat a l’empresa Ecotècnic, que és la que es farà càrrec de l’anàlisi de l’aigua d’una desena de punts de captació i de subministrament de la parròquia.
Les tasques de la companyia tenen com a objectiu controlar el correcte seguiment i compliment de la normativa d’aigua potable. És per això que s’analitzarà tant l’aigua provinent dels punts de captació com l’aigua de la xarxa de distribució, és a dir, totes les fonts i dipòsits, a determinar any rere any.
Els treballs es basen en la comprovació de tots els criteris de qualitat, des de la distribució fins als punts de consum, i en la realització d’auditories a través del servei d’aigües de la parròquia, que estableix quins punts de captació i quins dipòsits s’examinen cada any. A hores d’ara l’empresa està en espera que el servei parroquial decideixi i li faci arribar quin ha de ser el procediment exacte per començar a dur a terme els treballs.
A diferència de la font d’Arinsal, que explotava l’extinta companyia Aigües del Pirineu, totes les captacions analitzades són comunals i provinents de l’alta muntanya. La seva situació es troba en alçades de 1.500 o 2.000 metres.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477