El Palau de Gel aconsegueix rècord de visitants i ingressos aquest hivern

El pic de la temporada es va produir la primera setmana d’aquest mes amb una facturació un 25% superior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació va tancar el mes de desembre fins al dia 27 amb un creixement de l’11,66% dels ingressos. Pel que fa a la setmana del 28 de desembre al 3 de gener, l’augment va ser del 5,65%, mentre que del 4 a l’11 la pujada va arribar al 25%. Una crescuda que no s’havia experimentat en anys, segons va confirmar el cap del departament d’Esports del comú de Canillo, Francesc Oriol. El també director del Palau de Gel va assegurar que les xifres permeten assegurar que “la tendència a la recuperació és òbvia” sobretot pel que fa al producte estrella, que és la pista. Oriol justifica una bonança tan destacada per l’excepcionalitat del pont de la Puríssima, que va aportar dades molt positives a nivell turístic global amb xifres rècord a tot el país –ocupació hotelera fregant el ple, una de les millors xifres d’esquiadors dels darrers anys amb 67.000, el 20% més de visitants a Caldea i, també, el col·lapse circulatori més important del 2015–. En aquest sentit, afirma que pel fet de ser un pont amb un dia més “es va notar moltíssim” i es va traduir en un increment d’ingressos el darrer mes de l’any. Així mateix, un altre dels components que va influir va ser que a l’estat espanyol allargués les vacances de Nadal a l’escola una setmana més. El responsable esportiu subratlla que la pujada del 5,65% dels ingressos ja marca “una tendència clara al creixement”, però que l’ascens fins al 25% ja és “bestial”.

Rècord històric de visitantsBestial i històric. “Els darrers anys els increments no havien estat tan alts com aquest any”, assegura Oriol, que apunta que la crescuda d’entrades i facturació “feia anys que no es produïa” malgrat que el 2014 ja “no va ser un any dolent”. L’1 de gener, però, va marcar una fita. Es va assolir una punta de visitants. Un rècord de freqüentació en un dia concret. Només a la pista de gel, la setmana del 28 al 3, les entrades van augmentar un 39,60%. Oriol considera que les escasses nevades no han beneficiat el Palau de Gel en concret sinó Andorra en general, que ha aconseguit erigir-se com la principal destinació de neu. Per contra, les estades esportives que es duen a terme a l’estiu van descendir l’any passat per culpa de la baixa del turisme rus, el principal consumidor d’aquest paquet turístic per la seva vinculació amb el món del patinatge. Amb tot, Oriol va avançar que només les reserves d’aquest estiu que ja estan confirmades superen les de l’any passat, i això tenint en compte que n’hi ha més pendents de confirmar.

Pressupost 2016El comú de Canillo aprovarà dimecres que ve en sessió de consell el pressupost del Palau de Gel per aquest any. Un pressupost que serà de contenció, al voltant d’1,4 milions d’euros, en la línia dels darrers anys. Els números van veure’s incrementats l’any passat amb motiu del canvi en el sistema de producció de fred que es va fer el setembre i que va necessitar una inversió de 350.000 euros per posar compressors nous, canviar el tipus de gas i fer treballs de manteniment. El pressupost del 2015 va ascendir a 1,7 milions arran d’aquesta partida, de manera que l’actual s’aproximarà més als nivells del 2013 i 2014, quan va ser d’1,43 i 1,36 respectivament. Oriol va indicar que serà un pressupost “ajustat a la realitat” i “molt més acurat a nivell d’inversió per als propers quatre anys”.

tracking