Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La dreta alternativa (II)

Actualitzada 15/02/2017 a les 06:58
El segon nom que sobresurt en aquesta Dreta Alternativa, Alt-Rigth, amb el multimèdia Breitbart News, és el seu antic director, Steve Bannon, l’actual eminència gris del president Trump. Ara ja és més conegut. En parlen tots els mitjans. Who is Steve Bannon? Cliqueu Google. The Great Manipulator, li deia l’últim Time en portada, preguntant-se si era el segon home més poderós del món. Com a cap d’estratègia fou el redactor del decret antimusulmà, sense consultar ningú i sort de la seva falta d’experiència jurídica... per ara. Intimiden: “Ens veurem als tribunals!” Un ultradretà que es defineix com a “leninista”, que vol destruir les elits i tot l’establishment actual. Un agitador, un antisistema i un racista. Un Rasputin digital, passat per Goldman Sachs, que veu els destins de la santa Amèrica dins d’un núvol negre. Creu que fins i tot al Papa Francesc, com a un periodista més, cal tancar-li la boca en aquesta “crisi de la nostra fe, la crisi d’Occident, la crisi del capitalisme”. Quins pebrots!
I Trump no para. Revoca l’Obamacare, els tractats de lliure comerç, aparca la lluita contra el canvi climàtic, sacseja amb el Brèxit la Unió Europea, decreta un veto migratori i un mur fronterer a Mèxic, inicia la desregulació del sector financer a fi que Wall Street pugui tornar a les pràctiques anteriors a la Gran Recessió, llum verd als polèmics oleoductes de Dakota on Trump hi té directes inversions econòmiques... Un exercici sagaç és analitzar les decisions, els tuits i les caparrades presidencials per veure com afavoreix i empara els seus negocis, els de la seva família i els dels seus amics. Antiestablis­ment? Capitalisme pur i dur. Capitalisme de casino.
Som ja habitants globals d’un món global en una època de canvi molt profund. Venen temps difícils per a les institucions tradicionals de la democràcia, per l’Estat de dret i la separació de poders. Allà i aquí. Allà s’ha produït aquella circumstància no volguda per l’escriptor nord-americà Gore Vidal: “Dues meitats dels Estats Units ni llegeixen diaris, ni voten. Confio que no coincideixin!” Aquí, a Europa, hem d’obrir els ulls ja que, seguint l’assagista Sánchez Ferlosio, “vendrán más años malos y nos harán más ciegos”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts