Foc i lloc

Les bones sensacions que deixa el pont

Confiem que les bones xifres tinguin continuïtat al llarg de la temporada

Creat:

Actualitzat:

Els darrers dies fa bastant goig passejar pels carrers. I no em refereixo pas a la il·luminació nadalenca d’algunes zones amb les quals ens ha obsequiat algun comú –això és, però, un tema per comentar potser un altre dia–. Parlo de l’arribada de turistes aquests dies de pont.

Certament, si ens atenim al que han publicat els diferents mitjans, el pont de la Puríssima o la Constitució espanyola –com prefereixin vostès–, enguany s’ha convertit pràcticament en un aqüeducte, el que esdevé positiu per al nostre país. Sempre han estat una cita important del calendari, les jornades que donen el tret de sortida a la temporada d’hivern. I ja se sap que un bon inici ajuda a agafar ritme, tant en l’àmbit pròpiament econòmic com també per altres aspectes més eteris, com ara la impressió que s’emportin els visitants i que traslladin a amics i coneguts.

Les estacions, motor essencial del nostre hivern, estan funcionant a bon ritme. Per sort, un any més hi ha neu, ha fet força fred (especialment a les nits) i en conseqüència hi ha un percentatge important d’instal·lacions en funcionament; i el més important, els nostres visitants tenen ganes d’esquiar. L’afluència turística d’aquests darrers dies és, sense cap mena de dubte, una bona notícia. Evidencia i mostra de nou que, com a país, Andorra té un gran potencial per atreure visitants: la neu, la natura, el comerç, l’oferta complementària d’oci, etc...

En aquest punt vull remarcar de forma especial l’esforç provinent del sector privat per generar un nivell altíssim del turisme: hotels amb notables inversions per millorar la qualitat, restaurants que han apostat de forma decidida per un nivell gastronòmic elevat o botigues amb una oferta de productes àmplia i de qualitat. No se’ls pot negar bona part de responsabilitat en l’èxit d’aquests darrers dies i en el que vingui en el futur.

Que aquest macropont se saldi amb bones xifres d’ocupació, de vendes a botigues i grans magatzems i amb molts forfets comprats a les estacions –i tot sembla indicar que així serà, de forma important, gràcies a una recuperació que comença a deixar-se sentir als països veïns–, serà un bon cop de moral, i també econòmic, per als diferents sectors que viuen del turisme i, en realitat, per a tot el país.

tracking