Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Fira del vi

Actualitzada 30/11/2016 a les 07:09
El 19 i 20 de novembre es va celebrar a Sant Julià de Lòria la quarta trobada de microproductors de vi d’Andorra, amb una bona colla d’estands (61) de diversos països, majoritàriament catalans (32). No entraré a valorar la mancança d’un microproductor dels quatre lauredians, ja s’ho faran... El que sí que vull valorar és el fet que alguns d’aquests productors es queixessin de la baixa assistència de públic professional, que em recorda molt l’abandó dels productors francesos en una altra fira del vi celebrada fa uns quants anys a l’antic envelat, deixant-lo pràcticament buit, amb les mateixes queixes: ells no havien vingut aquí “per servir copes de vi, sinó a vendre.” Celebro que un conseller de comú digués: “Estudiarem la millor fórmula per millorar el següent esdeveniment.” Les fires es poden fer de tres maneres: una per al públic en general (que si fa bon temps vindrà, segur), una d’exclusiva per als professionals i una altra de compartida per a professionals i consumidors. Si es fa tan sols en un cap de setmana, difícilment els restauradors hi assistiran (altra feina tenen aquests dies) i tampoc no hi assistiran gaires majoristes (que ja tenen els seus productes escollits i posats al mercat i no es volen barrejar mai amb el client final). És necessari, així, fixar almenys un parell de dies laborals exclusius per a professionals del sector, amb les degudes invitacions, informació i publicitat. El client final continuarà, així, comprant el que troba al mercat, que no seran precisament els nous productes presentats a la fira, ja que el majorista no els importarà.
  • #3 crak
    (30/11/16 18:29)

    Sr. Calsina, vostè és un crak. Hi entèn de tot i molt. I sempre positiu i constructiu. Espero que es presenti de cap de Govern.

    Respondre
  • #2 mil
    (30/11/16 13:52)

    Un escrit com si fos una redacció de 2n. de batxillerat del col·legi Sant Ermengol.

    Respondre
  • #1 El comú no pot pagar festes privades.
    (30/11/16 08:14)

    Miquel, no t'has referit al cost de la fira. Tot apunta que els lauredians hem estat pagant quatre vegades una festa privada de microempreses que microprodueixen vi com a hobby privat; empreses que no tenen pràcticament cap incidència a l'hora de generar llocs de treball i que no crec que aportin res a les arques comunals via pagament d'impostos. El concepte de retorn, que es fa servir amb molta frivolitat, no es produeix a Sant Julià. Per mesurar-lo caldria pujar a la zona comercial Avinguda Verge de Meritxell-Avinguda Carlemany. En una parròquia en fallida, perdut un any pel que fa a Naturlandia, del 2016 quedarà com a positiu la tirada de manta del Sr. Visa.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts