Creat:

Actualitzat:

Fa justament 14 dies que vaig publicar en aquest mateix espai un article titulat Els errors de DA en el ‘cas Mateu’. En aquells moments poc em pensava que hauria de tornar a escriure’n una segona part. Perquè el que està passant a DA és digne de menció, lamentablement, en sentit negatiu. Les crisis que afecten el partit, el grup parlamentari i el Govern són d’una dimensió tal que sembla que revivim la caiguda de l’Imperi ­romà. No només són reprovables els fets que causen els escàndols successius sinó també l’actuació de les persones amb responsabilitat davant d’aquests.

DA ha tornat a fer el que no tocava quan ha hagut d’afrontar noves crisis, ara les que afecten diferents ministres. Els nous errors comesos, que delaten la seva feblesa actual, són els següents:

Primer: no emetre ni un bri d’autocrítica. La perfecció existeix i es diu DA. Totes les seves actuacions són impecables i, segons ells, tot es basa en la voluntat de desgastar el Govern. Seria bo per a la democràcia d’Andorra que, davant fets tan greus, fessin autocrítica davant de la ciutadania.

Segon: buscar suport únicament en els càrrecs designats (i que per tant cobren un salari gràcies a DA). La reunió convocada amb l’objectiu de donar una imatge de solidesa per aparèixer als mitjans de comunicació com un partit unit només va comptar amb les persones que actualment estan cobrant un salari públic. Sembla que, pels seus dirigents, les bases cada vegada més allunyades de la cúpula fan nosa i val més tenir un públic fidel a la sala.

Tercer: donar suport incondicional a persones que clarament han vulnerat la legislació. No hi ha cap raó humana perquè davant d’accions il·legals no es prenguin les mesures corresponents de dimissió o d’expulsió. El Govern és el primer que ha de complir i fer complir la llei. En cas contrari no és constitucional.

Quart: de res servirà a DA repetir fins a la sacietat el missatge que s’ha de passar pàgina de BPA i centrar-se en els problemes fonamentals del país. Per sort, la ciutadania cada vegada més té clar quines accions són imperdonables en l’àmbit polític i reclama les reaccions corresponents.

S’està demostrant que DA no és un projecte sobre la gent, sinó que n’és un on les persones passen per davant. I per això seguiran cometent errors.

tracking