Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
la seca, la meca i...

Ets el que menges (II)

Actualitzada 29/08/2016 a les 07:28
El periple de l’alimentació saludable comença quan decideixes treure quatre coses que gairebé tothom coincideix a afirmar que no són bones per a la salut. Si se supera la pressió social, la sensació de benestar és tan gran que decideixes fer un pas més. Redueixes el consum de carn, deixes de menjar aliments processats i desterres les begudes gasoses. I, si la mare no renega de tu per no voler tastar les mandonguilles amb sípia, trobes que tots aquests canvis són bons. Els nous gurus de l’alimentació et diuen que tot ha de ser bio, i que has de tastar uns superaliments que et salvaran de la desnutrició perquè avui tot el que mengem està adulterat i no alimenta com abans. I et gastes un dineral en un espremedor en fred de sucs –no una liquadora, eh? Es tracta d’extreure l’ànima de la fruita–, i en una nova cassola que ho cou tot com mai s’havia vist abans. I llences les paelles de tefló, que són cancerígenes, i aquella llet de soja que en un principi havies incorporat per eliminar la de vaca, va i resulta que és pitjor que la de vaca perquè refreda el cos, genera moc i és de mal pair, i comences a fixar-te en gent –que fins fa dos mesos hauries dit que era molt rara– com els crudivegans, i els amics no volen saber ja res de tu perquè ets una torracollons, amb això del menjar. Perquè ja no menges carn, i el peix ha de ser petit i salvatge, perquè el de piscifactoria menja pinso i el gran té metalls pesants. I al final acabes menjant només de tàper reescalfat al bany maria, sola en un parc, perquè la teva dieta és molt sana, però la teva vida social és una merda.
Etiquetes
  • #6 ànima de suc.A seques.
    (30/08/16 08:53)

  • #5 Castellano Comunero
    (29/08/16 19:53)

    És veritat que no sabem el que menjem; tots els aliments estan tractats amb ves a saber tú qué i, els que no, exposats a cosas, pot ser, pitjors. Els porcs que engreixaven a casa dels avis no tenen res a veure amb els que es fan avuí a casa dels nets; millor o pitjor ? Jo no ho sé, sols sé que és impossible fer – ho com abans. El 99'9999999999 dels bio, eco, sani, ' ' cuida tu línea ' ' , ' ' mira por tu salud ' ' , ' ' tránsito intestinal ' ' , etc. , etc. , etc. : PFFFFFRRRRRRRRRR ' ' pedorreta.

    Respondre
  • #4 Castellano Comunero
    (29/08/16 19:40)

    La setmana passada, aquest rodríguez temporal ( espero ), va fer un ' ' cocido ' ' amb el seus cigrons, xoriç, ' ' tocino ' ' blanc, morro, orella, os de pernil vell, ' ' panceta ' ' i alguna cosa més; per dissimular, també té all, ceba, pebrot verd i vermell, pastanaga, api i no sé qué més, no em recordo de tot. Com que no sé on hauré deixat la mesura quan cuino, em van sortir allá per set racions; a congelar . . . Aquesta nit treuré el meu tàper ( un d'ells ) i demá pecaré com un renegat. Pregueu per mi, si us plau.

    Respondre
  • #3 Higea
    (29/08/16 16:02)

    Mentrestant, a Okinawa, Japó, segueixen vivint 130 anys, per què deu ser ....?

    Respondre
  • #2 ànima de suc. Don Simon
    (29/08/16 11:33)

    II Observes una escena dantesca, la industria alimentaria de manera lenta però segura està alimentant la població amb el mateix aliment que els porcs, les vaques, gallines i nosaltres d'ells en una mena de cercle tant virtuós com espantós. Les mares es cuiden una mica més, porten l'amanida del mac Donals "feta del dia" i de brots, la seva característica principal ?, tenen una data de caducitat proporcional a la vida de les bateries del mòbil. Alguna cosa no encaixa, no sé si és per què refreda el cos o senzillament els òrgans com el fetge,pàncrees ect...han de el·liminar els conservants i clar...no tenen aquest nou manual per fer-ho i decideixen guardar-los a l'espera de trobar una sol·lució. Et sents orgullosa una mica trista per la falta de sucre i lleugera (que nassos significa això?) que voleu fer tots un "jeté" o un "cambré,croisé piruet"?, has decidit llogar un local i crear el primer restaurant (amb poques taules) de menjar bio-vegeto-begano feliç d'Andorra. Visca la lluita!

    Respondre
  • #1 ÀNIMA DE SUC. Suc DON SIMON
    (29/08/16 11:07)

    I No té preu aixecar-se pel matí i poder riure una mica;gràcies. La imatge de la pobre "pària alimentaria" en mig del parc m'ha arribat a l'ànima. Puc visualitzar l'escena : Ella sota un pi pinyoner observant trista el seu tàper fet de materials poc nocius (seria massa presentar-se amb el plat de fang i les culleres de fusta). Els nens no s'acosten per què intueixen la seva raresa i sobretot per què les mares lis tenen dit que és una pobra dona que ha caigut en desgràcia... és eco-bio-vege-begano feliç,però la seva cara trista amb la mirada perduda diu el contrari. Unes veus diuen: "Jeeeenifffferrrrrr Maaaariaaaa Pauuula!!! Meninnos! éee o Morrrço!" aixeques el cap i veus com les mares treuen una barra de pa prefabricat d'aquells que són goma l'endemà i l'unten amb carns procesades pics becs i vísceres d'animals i el temut conservant E, però oita! los meninos s'ho mengen ben a gust.(...)

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477